Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να φτιάξω αρωματικό χώρου: Αυτή είναι η συνταγή για τέλειο αποτέλεσμα
PLUS

Πώς να φτιάξω αρωματικό χώρου: Αυτή είναι η συνταγή για τέλειο αποτέλεσμα

Πώς να φτιάξω αρωματικό χώρου: Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Καθημερινά επιστρέφουμε κατάκοπες στο σπίτι και το μόνο που θέλουμε είναι να βγάλουμε τα ρούχα μας, να ξαπλώσουμε στον καναπέ και να χαλαρώσουμε κλείνοντας λίγο τα μάτια μας, διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο ή βλέποντας τηλεόραση. Όταν ο χώρος όμως προσδίδει μια όμορφη ευωδία, είναι ένας ακόμη λόγος για να θέλουμε να επιστρέψουμε από το γραφείο μας και την κίνηση απέξω.

Η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδέεται περισσότερο από όλες με τα συναισθήματα. Από έρευνες έχει προκύψει πως το 75% των συναισθημάτων μας επηρεάζονται από τις μυρωδιές. Κακά τα ψέματα όλες έχουμε συνδέσει αρώματα με όμορφες στιγμές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα αγαπημένα μας brands χρησιμοποιούν αρώματα για να ενισχύσουν τα προϊόντα τους. Μπορούμε όμως και εμείς οι ίδιες να φτιάξουμε αρωματικό χώρου πολύ εύκολα και με πολύ απλά βήματα, και να έχουμε αποτέλεσμα σαν αυτά του εμπορίου.

Αυτός είναι ο τρόπος για να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό αρωματικό χώρου

Αγόρασε από τα καταστήματα μερικά αιθέρια έλαια της αρεσκείας σου σε πολύ προνομιακή τιμή. Δοκίμασε να φτιάξεις μερικά diy φυσικά αρωματικά χώρου ώστε να μη χρησιμοποιείς χημικά. Η λεβάντα, το ροδόξυλο και το τριαντάφυλλο είναι μερικά από τα πιο αρωματικά έλαια. Μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα λουλούδια της επιλογής σου στα μπουκαλάκια ψεκασμού. Τώρα ξέρεις τον τρόπο για να μοσχομυρίζει κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Υλικά: άδεια μπουκάλια ψεκασμού (σπρέι)

  • Αιθέρια έλαια της επιλογής σου
  • Αποσταγμένο νερό
  • Αμαμελίδα σε λάδι
  • Αποξηραμένα άνθη

Εκτέλεση: Στα άδεια μπουκαλάκια τοποθέτησε περίπου 25-30 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Ρίξε μια μικρή ποσότητα από το λάδι αμαμελίδας. Συμπλήρωσε με αποσταγμένο νερό. Τοποθέτησε μέσα στο μπουκαλάκι μερικά αποξηραμένα άνθη. Ανακάτεψε καλά! Το DIY αρωματικό σπρέι σου είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις