Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Χρήστου Κυριαζή: Με “τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια” το τελευταίο “αντίο”
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Χρήστου Κυριαζή: Με “τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια” το τελευταίο “αντίο”

Κηδεία Χρήστου Κυριαζή: Το τραγούδι "τα τσιγάρα, τα ποτά κια τα ξενύχτια" διάλεξαν για το τελευταίο αντίο οι φίλοι του, στην κηδεία του Χρήοτου Κυριαζή

“Τα τσιγάρα. τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια”, τραγουδούσε στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 90 ο Χρήστος Κυριαζής , συνοδεύοντας τις μοναχικές νύχτες και αμαρτίες πολλών εξ ημών. Με τους στίχους αυτού του τραγουδιού λοιπόν οι φίλοι του αγαπημενου τραγουδιστή και συνθέτη, είπαν ο τελευταίο αντίο, πάνω από το μνήμα, το Σάββατο το πρωί, στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.Στο τελευταίο αντίο του Χρήστου Κυριαζή ήταν όλοι εκεί…

Ένας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής

Η Βάνα Μπάρμπα και η Σάσα Σταμάτη κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα βρέθηκαν στο Α Νεκροταφείο, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν. Υπενθυμίζεται, πως η ηθοποιός υπήρξε σύντροφός του τραγουδιστή για δύο χρόνια, και μάλιστα αφορμή για τη γνωριμία τους είχε σταθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος της στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού του “Έχω κλάψει”. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι προσπάθησαν να βρουν λίγα λόγια παρηγοριάς στη σύντροφο του Σοφία και τον γιο του Άρη, οι οποίοι ήταν ως στο τέλος στο πλευρό του 68χρονου καλλιτέχνη, στο δύσκολο τελευταίο δίμηνο στο νοσοκομείο.

Ο Χρήστος Κυριαζής άφησε την τελευταία του πνοή πριν από τρεις ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδινε μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός, τέχνη που και ο ίδιος έμαθε λόγω της οικογενειακής του παράδοσης. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του “Μου θυμίζεις τη μάνα μου” (1992) έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα. Οι τελευταίοι δίσκοι του: “Επιτυχίες” (1994), “Η αγάπη είναι μία” (1994, χρυσός δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), “Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ” (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: “Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι”, “Ημεροβίγλι”, κ.λπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις