Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαλλιά – dry shampoo: Αυτή είναι η λύση για πετυχημένα χτενίσματα
PLUS

Μαλλιά – dry shampoo: Αυτή είναι η λύση για πετυχημένα χτενίσματα

Μαλλιά - dry shampoo: Τέρμα πια οι bad hair days. Βρήκαμε τη λύση για υγιή μαλλιά και εύκολα χτενίσματα.

Όλες έχουμε αντιμετωπίσει έστω και μια φορά μια bad hair day. Μάλιστα, όταν συμβαίνει αυτό καλούμαστε να επιστρατεύσουμε τα πιο δυνατά προϊόντα μαλλιών, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και συνήθως το θέλουμε και γρήγορα. Για αυτό το λόγο το dry shampoo είναι ένα προϊόν must στο ντουλάπι του μπάνιου μας. Είναι ένα προϊόν που λειτουργεί σε όλους τους τύπους μαλλιών, όμως ιδιαίτερα όσοι έχουν λεπτή τρίχα, λίγα ή άτονα μαλλιά, θα παρατηρήσουν τη μεγαλύτερη διαφορά.

Ιδιαίτερα τις ημέρες που το μαλλί έχει επιπλέον λιπαρότητα, είναι το μόνο προϊόν που μπορεί να «σώσει» την κατάσταση. Αυτή είναι και η βασική και η πιο γνωστή χρήση του dry shampoo. Με ελάχιστους ψεκασμούς στις ρίζες των μαλλιών εξαφανίζει τη λιπαρότητα και τα μαλλιά φαίνονται ανάλαφρα, σαν να είναι φρεσκολουσμένα. Παρόλα αυτά, αυτή δεν είναι και η μοναδική χρήση του dry shampoo. Υπάρχουν δύο ακόμη, τις οποίες προτείνουν κορυφαίοι hair stylists.

Χρησιμοποίησέ το και έτσι…

Εκμεταλλευόμενοι την άγρια υφή που δίνει στα μαλλιά, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ενισχύσουμε τον όγκο στις ρίζες. Ιδιαίτερα τις ημέρες που τα μαλλιά είναι φρεσκολουσμένα ή μετά από κάποια μάσκα-θεραπεία, που είναι αρκετά απαλά, αν τα ψεκάσουμε στις ρίζες θα αποκτήσουν πιο άγρια υφή, κάτι που μας βοηθάει να ενισχύσουμε τον όγκο με μερικά βουρτσίσματα. Αφού ψεκάσουμε το dry shampoo, με μία βούρτσα χτενίζουμε κάθετα, με φορά προς τις ρίζες και δίνουμε όγκο στα σημεία που θέλουμε. Μία ακόμη χρήση του ως προϊόν styling είναι για να δώσουμε διάρκεια στο χτένισμα που έχουμε επιλέξει. Χρειάζεται απλά να το ψεκάσουμε από τις ρίζες ως τις άκρες για να διατηρηθεί η ομοιόμορφη υφή στα μαλλιά. Ύστερα, είτε ισιώσουμε τα μαλλιά είτε τα κάνουμε σπαστά-μπούκλες, το ξηρό σαμπουάν θα δώσει διάρκεια στο look που θέλουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις