Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ: Κινέζικο χρυσάφι στα πόδια του Γιαννίκη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ: Κινέζικο χρυσάφι στα πόδια του Γιαννίκη

ΑΕΚ: Κινέζικο ενδιαφέρον για Γιαννίκη

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τότε που η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη. Ο 41χρονος προπονητής επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της «Ένωσης», έπειτα απ΄την πρώτη θητεία στον ΠΑΣ Γιάννινα μέσω της οποίας… συστήθηκε στο εγχώριο ποδοσφαιρικό κοινό. Εκείνη η διαδρομή στον πάγκο της ηπειρώτικης ομάδας του έδωσε πολλούς πόντους, «έφτιαξε» και διαφήμισε το όνομά του ακόμα και στην αγορά της Κίνας!

Πώς «κολλάει» η Κίνα με τον κόουτς – Γιαννίκη; Ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πως κατά τη διάρκεια της δεύτερης χρονιάς (2020-21) του ομογενούς προπονητή στον πάγκο του ΠΑΣ, υπήρξε αποδέκτης δυνατής (οικονομικά) πρότασης… by China! Κινέζικη ομάδα εκδήλωσε σοβαρό ενδιαφέρον για την μεταξύ τους συνεργασία και μάλιστα το…πακέτο εκείνης της προσφοράς, περιελάμβανε και τους τότε συνεργάτες του Γιαννίκη στο τεχνικό τιμ του ΠΑΣ Γιάννινα. Σημειωτέον πως η πρόταση του κινέζικου κλαμπ ανέβαζε κατακόρυφα σε οικονομικό επίπεδο τον κόουτς συγκριτικά με τις ετήσιες απολαβές του στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Δεν ήταν αρκετό

Ωστόσο το…χρυσάφι που άπλωσαν οι Κινέζοι στα πόδια του δεν αποδείχτηκε αρκετό για να δελεάσει τον τότε τεχνικό του ΠΑΣ, ώστε να αφήσει στα κρύα του λουτρού την ομάδα των Ιωαννίνων και να μετακομίσει στη χώρα της Ανατολικής Ασίας που ούτως ή άλλως δεν τον εμπνέει προπονητικά σε καμία περίπτωση. Χωρίς δεύτερες σκέψεις ο Γιαννίκης «γείωσε» την κινέζικη πρόταση και ακολουθεί πιστά και βήμα, βήμα τη διαδρομή που έχει βάλει ως στόχο να χαράξει στην προπονητική καριέρα του. Να θυμίσουμε πως το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα απ΄το τέλος της συνεργασίας με τον ΠΑΣ, απέρριψε προτάσεις από «μικρομεσαίες» ομάδες της Super League κι αποφάσισε πως εάν καθίσει στον πάγκο άλλης ελληνικής ομάδας, αυτό θα το κάνει μονάχα για κλαμπ της «Big 4».

Συνειδητή επιλογή του ήταν να μείνει στο περιθώριο, από την στιγμή που δεν έπεσε στο γραμματοκιβώτιο του πρόταση από «μεγάλη» ελληνική ομάδα, ή κάποιο γερμανικό κλαμπ (μετά την επιστροφή του στη Γερμανία) και συν τω χρόνω έβγαλε την φόρμα εργασίας από τη…ναφθαλίνη για την «προαγωγή» στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις