Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πολωνία – αμβλώσεις: Θρήνος και οργή για την 30χρονη που έχασε τη ζωή της
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία – αμβλώσεις: Θρήνος και οργή για την 30χρονη που έχασε τη ζωή της

Πολωνία - αμβλώσεις: Τα τρομακτικά μηνύματα στη μητέρας της όσο ήταν μόνη στο νοσοκομείο, μαρτυρούν την αλήθεια του νόμου κατά των αμβλώσεων.

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους στην Πολωνία για να διαμαρτυρηθούν για το πρώτο θύμα της εξαιρετικά περιοριστικής απαγόρευσης των αμβλώσεων χώρα, όπως υποστηρίζουν. Εννέα μήνες αφότου το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε τον νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει τις αμβλώσεις στη χώρα, μια κοπέλα 30 ετών πέθανε σε νοσοκομείο επειδή οι γιατροί αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση ενός μη βιώσιμου εμβρύου, περιμένοντας να πεθάνει φυσικά μέσα στη μήτρα της, κάτι που οδήγησε στο θάνατό της από σηπτικό σοκ.

Οι γιατροί απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο, ενώ υποστηρικτές του νόμου λένε ότι ο θάνατος της 30χρονης γυναίκας δεν σχετίζεται με την απαγόρευση. Οι ΜΚΟ κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει αμέσως τον μηχανισμό που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η Πολωνία να μην λάβει χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες επειδή δεν σέβεται τις «αξίες της ΕΕ».

https://twitter.com/AnaOpp/status/1457285794993954818

Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας υποστηρίζει πως το προσωπικό του νοσοκομείου αρνήθηκε να της παράσχει την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψή για να σώσουν τη ζωή τους, επειδή φοβόταν μήπως παραβιάσει τον νόμο.  «Προς το παρόν, λόγω του νόμου για τις αμβλώσεις, πρέπει να μείνω στο κρεβάτι και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα», έγραψε η Ιζαμπέλα- το επώνυμο της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί – σε ένα από τα μήνυμα προς τη μητέρα της μετά την εισαγωγή της σε νοσοκομείο στο Pszczyna, στη νοτιοδυτική Πολωνία. «Διαφορετικά θα περιμένουν να πεθάνει το μωρό ή να να συμβεί κάτι άλλο.  Αν όχι, τότε είναι τρομερό, μπορώ να περιμένω να παρουσιάσω σήψη».

Η κοπέλα πέθανε στις 4 το επόμενο πρωί. Ήταν 22 Σεπτεμβρίου αλλά ο θάνατός της και οι συνθήκες αυτού δημοσιοποιήθηκαν από την οικογένεια της μόλις την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας σφοδρές διαμάχες και διαμαρτυρίες σε όλη την Πολωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις