Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι αστυνομίας – Θεσσαλονίκη: Παρουσία κλιμακίων στη συμπρωτεύουσα για την τήρηση των νέων μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι αστυνομίας – Θεσσαλονίκη: Παρουσία κλιμακίων στη συμπρωτεύουσα για την τήρηση των νέων μέτρων

Έλεγχοι αστυνομίας - Θεσσαλονίκη: Τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα δείχνουν, μέχρι τώρα, οι συμπολίτες μας, εφόσον δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στους ελέγχους δικαιολογητικών.

Ελέγχους συνεχίζουν να πραγματοποιούν αστυνομικά κλιμάκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και αλλού, για να επιβεβαιώσουν πως και σήμερα όντως υπάρχει συμμόρφωση των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα νέα σχετικά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, είναι η πρώτη καθημερινή μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, τα οποία, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι σε ισχύ ήδη από τις 06.00, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στις 06.00.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι πολίτες ήταν ενημερωμένοι για τα νέα μέτρα και είχαν πάνω τους τα πιστοποιητικά που απαιτούνταν. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στα εμπορικά καταστήματα ή τις τράπεζες. Πάντως, φαίνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεργάζεται πλήρως και δείχνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όταν αυτά τους ζητούνται.

Η κατάσταση στις τράπεζες

Στις τράπεζες που λειτούργησαν σήμερα για πρώτη φορά με τα νέα μέτρα ευτυχώς δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές από κόσμο, με την κίνηση πάντως να είναι περισσότερο αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι περισσότερες διαθέτουν προσωπικό που ελέγχει τα πιστοποιητικά με την είσοδο των πελατών στο υποκατάστημα ενώ σε κάποιες ο έλεγχος γίνεται πριν την είσοδο και πάντοτε με γρήγορους ρυθμούς. Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί σε δημόσιες υπηρεσίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι μόνες ουρές που παρατηρούνται αφορούν σε ελάχιστα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων ρουχισμού χωρίς και πάλι η αναμονή να είναι μεγάλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις