Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ντόρα Μπακογιάννη – καρκίνος: Κάνω τις θεραπείες μου με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη – καρκίνος: Κάνω τις θεραπείες μου με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά

Ντόρα Μπακογιάννη - καρκίνος: "Εμάς η δουλειά μας δεν είναι να βγάζουμε τα νεύρα μας στον κόσμο", σημείωσε η κα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιαννη τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να προσεγγίσει τους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν με την πειθώ και όχι “κουνώντας το δάχτυλο”. “Όποτε κουνήθηκε το δάχτυλο, αυτό είδαμε ότι δεν είχε αποτέλεσμα. Δεν βοηθάει να πεις στον άλλον είσαι ηλίθιος, είσαι άχρηστος. Αποδεδειγμένα δεν βοηθάει. Εδώ παλεύουμε με τον φόβο και ο φόβος γεννά τον παραλογισμό” ανέφερε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πάντως πως σε κάποιες περιπτώσεις όταν προσπαθείς να πείσεις τον άλλον να εμβολιαστεί για να ζήσει κι εκείνος ουσιαστικά σου απαντάει “θέλω να πεθάνω”, είναι λογικό να “βγαίνεις απ’ τα ρούχα σου”. “Όμως εμάς η δουλειά μας δεν είναι να βγάζουμε τα νεύρα μας στον κόσμο. Είναι να εξαντλήσουμε την προσπάθεια της πειθούς”, σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Συγχρόνως υποστήριξε πως υπάρχει ένα 50% αυτών που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο που δεν πλησιάζεται. Υπάρχει όμως, συμπλήρωσε, και το 50% που φοβάται, παρομοιάζοντας τον φόβο που νιώθουν ορισμένοι με το φόβο που νιώθει η ίδια για το σεισμό και τις κατσαρίδες. Επίσης αναφέρθηκε στις ενέσεις που προβάλλονται. “Εγώ είπα σταματήστε να δείχνετε τις ενέσεις! Ο κόσμος φοβάται τις ενέσεις”, τόνισε.

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα της εκκλησίας και στα rapid test, σχολιάζοντας θετικά την πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου να παροτρύνει τους πιστούς να υποβάλλονται σε rapid test πριν προσέλθουν στους ναούς. “Η Εκκλησία βγήκε μπροστά σε συνεργασία με την κυβέρνηση”, τόνισε και σχολίασε ότι αυτό είναι ένα μέτρο που δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να το επιβάλει η Κυβέρνηση, καθώς δεν θα μπορούσε να το ελέγξει.

“Μεγάλος και Πεφωτισμένος Ηγέτης ο Αρχιεπίσκοπος, είμαστε ευγνώμονες στην Εκκλησία”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορούσε να το επιβάλλει η κυβέρνηση και για λόγους πρακτικούς, ενώ εκτίμησε ότι με την πίεση που θα υπάρξει ένα κομμάτι των πιστών θα πειστεί.

Η πρόσκληση στον Νίκο Φίλη: Πάμε μαζί σε καφενείο

Η κ. Μπακογιάννη συμφώνησε με την πρόταση του Νίκου Φίλη να λήγει μετά το εξάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντας καλή και εποικοδομητική πρόταση. Παράλληλα, τον κάλεσε να βγουν σε όποιο καφενείο και πλατεία να πείσουν για την πρώτη και την τρίτη δόση.

“Ο κορονοϊός μέχρι τώρα μας έχει κοστίσει 40 δισ. Ό,τι και να γίνει, η Ευρώπη δεν πρόκειται να δώσει άλλα λεφτά από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο”.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην περιπέτεια υγείας που περνά, δηλώνοντας ότι είναι καλά.

“Όλα καλά, προχωράω, κάνω τις θεραπείες μου με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά” σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις