Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Υγιεινό πρωινό – συνταγές: 10 λαχταριστές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις
PLUS

Υγιεινό πρωινό – συνταγές: 10 λαχταριστές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις

Υγιεινό πρωινό - συνταγές: Εσύ ακόμη να τις δοκιμάσεις;

Το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Άδικα βγήκε η παροιμία που λέει το «Πρωί να τρως σαν βασιλιάς»; Είναι γεγονός ότι παίρνοντας ένα καλό πρωινό γεμίζεις ενέργεια και ξεκινάς την μέρα σου με μεγαλύτερη όρεξη. Βέβαια, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν μας αφήνουν και πολλές… πολυτέλειες, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να παραλείπουμε καθημερινά το πρωινό, γιατί το θεωρούμε χρονοβόρο.

Υπάρχουν όμως δέκα εύκολες και γρήγορες συνταγές για ένα πλούσιο σε ενέργεια και βιταμίνες πρωινό, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς από τα χαράματα για να το ετοιμάσεις. Οι επιλογές αυτές σίγουρα θα σε κρατήσουν για ώρες χορτάτη.

Αλμυρά: 

1) Τοστ με αυγό και αβοκάντο. Έχει γίνει viral τα τελευταία χρόνια αφού φτιάχνεται πανεύκολα και έχει απίστευτη γεύση. Θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες.

2) Τορτίγια με γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά. Σε μία τορτίγια βάλε τυρί, γαλοπούλα, πιπεριές και ό,τι άλλο σου αρέσει. Απόλαυσέ την ψημένη ή άψητη.

3) Ομελέτα με πιπεριά και γαλοπούλα. Σε ένα τηγάνι ρίξε λίγη γαλοπούλα και σώταρε μαζί με μία πιπεριά που έχεις κόψει σε φέτες. Ρίξε 2-3 αυγά και σε 5 λεπτά θα απολαμβάνεις την πιο νόστιμη ομελέτα.

4) Αυγά μάτια. Σε ένα τηγάνι ρίξε 2 αυγά και τηγάνισέ τα σε ελαιόλαδο.

5) Φρυγανιές με ντοματίνια και cottage cheese. Σε μία φρυγανιά άπλωσε κομμένα ντοματίνια και ελάχιστο cottage cheese. Σου προτείνω να ρίξεις λίγη ρίγανη για να απογειώσεις τη γεύση.

Γλυκά:

6) Ψωμί με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και σπόρους chia. Το no1 πρωινό για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις.

7) Γάλα με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς. Φτιάχνεται σε χρόνο dt και είναι πολύ νόστιμο.

8) Ρυζογκοφρέτες με μέλι και αμύγδαλα. Ο ρυζογκοφρέτες είναι χαμηλές σε θερμίδες και πολύ νόστιμες. Απόλαυσέ τες με μέλι (ή φυστικοβούτυρο) και θα έχεις ενέργεια για όλη την ημέρα.

9) Γιαούρτι με berries, μέλι και μπανάνα. Μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σου.

10) Pudding με γάλα αμυγδάλου. Σε ένα μολ ρίξε 3-4 κουταλιές της σούπας σπόρους chia. Πρόσθεσε γάλα αμυγδάλου, μπανάνα ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Άφησέ το στο ψυγείο ώστε να ενωθούν τα υλικά και απόλαυσε το επόμενο πρωί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις