Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΙΝΑΛ: Αψιμαχίες μεταξύ των υποψηφίων προέδρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Αψιμαχίες μεταξύ των υποψηφίων προέδρων

ΚΙΝΑΛ: Αύριο παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Λοβέρδος, τι υποστηρίζουν Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Ο αδόκητος χαμός της Φώφης Γεννηματά έβαλε φωτιά στις εξελίξεις αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανίστηκαν αρκετοί δελφίνοι για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, ο πράσινος ήλιος που ανατέλλει, αναμένεται να αποτελέσουν δύο από τα βασικότερα σημεία της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ετοιμάζεται να παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου και σε αυτή αφενός αναμένεται να αποκλείσει για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αφετέρου να τονίσει ότι εάν εκλεγεί θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην πολιτική του διακήρυξη, με την οποία διεκδικεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δηλώνει την πρόθεσή του να μετονομάσει το Κίνημα Αλλαγής σε ΠΑΣΟΚ και να επαναφέρει άμεσα τον ήλιο στο σήμα του κόμματος. «Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ δε γίνεται» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Υπέρ του ήλιου και ο Παπανδρέου

Την ίδια ώρα πάντως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται με τις ίδιες προθέσεις. Μόλις χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη, λέγοντας ότι τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» τιμώντας τον αγώνα και τις αξίες μας. Εξάλλου, όπως δήλωσε, «θα διεξαχθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όλα τα ζητήματα».

 

Ο πιο παλιός

Ζήτημα συμβόλων και ονόματος θέτει εμμέσως και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος είχε ανοίξει μάλιστα το σχετικό ζήτημα πολύ νωρίτερα από τους δύο προαναφερθέντες συνυποψηφίους του, από το τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπερασπίστηκα τα σύμβολα, όταν όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοί μου, υπέγραψαν να μετονομαστούμε σε Κίνημα Αλλαγής» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε δε, ότι «το σύμβολο του αλλάζεις ως επιστέγασμα μίας διαδικασίας που ξεκινάει με την θέση σου, με το καταστατικό, με μία μεγάλη εξόρμηση για να ενεργοποιήσεις το στελεχικό δυναμικό και μετά, εάν είναι τροχοπέδη, αλλάζεις το όνομα».

 

Και ο νέος

Ομοίως σήμερα ο Παύλος Χρηστίδης, που επίσης διεκδικεί την προεδρία προέβη σε παρόμοιες σκέψεις θέλοντας και αυτός να προσελκύσει τους ψηφοφόρους λέγοντας με νόημα ότι «Θα πρέπει να ανακτήσουμε το “Καπα”, είμαστε “ΠΑΣΟ”, πρέπει να γίνουμε Κίνημα ξανά. Όλος ο κόσμος είναι ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι το οποίο δίνει αυτή τη στιγμή μας δίνει τη δύναμη για να μιλάμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις