Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλλαγές στην Άμεση Δράση: Έγιναν με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην Άμεση Δράση: Έγιναν με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Αλλαγές στην Άμεση Δράση: Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ τοποθετήθηκε νέος διευθυντής Άμεσου Δράσης και νέος διοικητής στην Ομάδα ΔΙΑΣ, ύστερα και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης, ύστερα και από την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και τη μελέτη του πορίσματος για την αιματηρή καταδίωξη αστυνομικών στο Πέραμα που οδήγησε στο θάνατο ενός Ρομά, προχώρησε σε ανακοινώσεις, μια εκ των οποίων ήταν το “ξήλωμα” της ηγεσίας της Άμεσου Δράσεως.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, νέος διευθυντής στην Άμεση Δράση τοποθετείται ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής αστυνομικός διευθυντής Σπυρίδων Δόσχορης. Διοικητής στην Ομάδα ΔΙΑΣ αναλαμβάνει ο αστυνομικός διευθυντής Διονύσιος Κωστής, ο οποίος μετακινείται στο επιτελείο της Άμεσης Δράσης από ο επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου υπηρετούσε. Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Άμεσης Δράσης, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, μετακινείται στην Αστυνομική Ακαδημία.

Τι ανέφερε χθες στις ανακοινώσεις του ο υπουργός

Σημειώνεται ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τις ανακοινώσεις που έκανε χτες, για μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν μετά το περιστατικό στο Πέραμα και την έρευνα που διεξήχθη από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, δεν έκρυψε την δυσφορία του για όσα διαδραματίστηκαν, τονίζοντας: «Η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της ‘Αμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού». Για το λόγο αυτό ζήτησε μεταξύ άλλων την αλλαγή ηγεσίας στην Άμεση Δράση και αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας της, που ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις