Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βασιλακόπουλος: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία
ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία

Βασιλακόπουλος: Τον προπηλάκισαν γιατί ζήτησε στους ιδιοκτήτες ταβέρνας να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας το Σάββατο. Οι πληροφορίες αναφέρουςν ότι το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής παρέμβασης αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατήγγειλε πως προπηλακίστηκε όταν συνάδελφοί του παρατήρησαν τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού. «Πολλά άτομα συνάδελφοι πνευμονολόγοι πήγαμε σε μια ταβέρνα στο Καστράκι, Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια διακοπής ενός συνεδρίου και αφού τρώγαμε ζητήσαμε σε κάποια φάση με πολύ ευγένεια να κάνει κάποιον έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού γιατί δεν είχε κάνει σε κανέναν», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος. «Μας έδιωξαν από το μαγαζί αφού μας έβρισαν και έφτασαν στο σημείο να με προπηλακίσουν. Να με απειλήσουν ότι θα έρθουν να με βρούνε στην Αθήνα, στο νοσοκομείο να με περιποιηθούν, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο», κατήγγειλε. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του καθηγητή «οι δράστες ήταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του, ενώ οι παρευρισκόμενοι δεν τον εμπόδισαν».

Θα ζητήσω αστυνομική προστασία

Το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία μετά και την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμπάκα εξετάζει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ. «Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος ο καθηγητής. Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή» τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο μαγαζί μου.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο. «Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους» ήταν η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας. Πάντως, ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Ιατρική Σχολή: Απαράδεκτο να προπηλακίζονται γιατροί

Την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα. «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. «Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αρνείται τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι όλοι οι έλεγχοι των πιστοποιητικών στους εσωτερικούς του χώρους πραγματοποιούνται κανονικά. Παράλληλα, τονίζει ότι του ζητήθηκε από τον υπεύθυνο της ομάδας των λοιμωξιολόγων που βρίσκονταν εκεί να μην ελεγχθούν τα πιστοποιητικά, καθώς βιάζονται και είναι όλοι εμβολιασμένοι. Τόνισε, δε, πως για τον ίδιο το περιστατικό θεωρείται λήξαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις