Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Χαλκίδα: Σύλληψη 20χρονης Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Χαλκίδα: Σύλληψη 20χρονης Ρομά

Ληστεία Χαλκίδα: Η ηθική αυτουργός, οι φυσικοί αυτουργοί και το «ψάρεμα» πληροφοριών από το θύμα.

Μια 20χρονη Ρομά βρισκόταν, ως ηθική αυτουργός, πίσω από την νυχτερινή εισβολή και ληστεία σε βάρος ενός 90χρονου σε περιοχή της Χαλκίδας! Ήταν εκείνη, που σύμφωνα με τα στοιχεία της ασφάλειας Χαλκίδας, συνέλαβε στο μυαλό της το σχέδιο της ληστείας, το οποίο εκτέλεσαν ως φυσικοί αυτουργοί τρεις Ρομά, εκ των οποίων συνελήφθησαν ήδη οι δύο. Η 20χρονη, με βάση τα στχεία της δικογραφίας, πιστεύοντας ότι ο ηλικιωμένος έχει και κρύβει στο σπίτι του μεγάλο χρηματικό ποσό, τον πλησίασε, δήθεν από ανθρώπινο ενδιαφέρον, δημιούργησε φιλικές σχέσεις και με διάφορα τεχνάσματα του αποσπούσε πληροφορίες για όλα τα προηγούμενα και για το σημείο που κρύβει τα χρήματα! Η ληστεία έγινε βράδυ 27ης Οκτωβρίου, όταν οι κουκουλοφόροι φυσικοί αυτουργοί, παραβίασαν παράθυρο του σπιτιού, πήδηξαν μέσα και αιφνιδιάσαν τον ανήμπορο ηλικιωμένο πάνω στο κρεββάτι την ώρα που κοιμόταν.

Γνωρίζοντας ότι για τον φόβο των… ληστών, κρατάει τα χρήματα κάτω από το μαξιλάρι και το στρώμα, δεν δυσκολεύτηκαν να τα αρπάξουν και να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι. Η ληστρική εισβολή εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία, φέρνοντας στο φως και τις λεπτομέρειες αλλά και την ύπαρξη ηθικού και φυσικών αυτουργών.

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Αναφέρει η αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της: «Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 27-10-2021, σε περιοχή της Χαλκίδας. Για την ανωτέρω υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα και συγκεκριμένα μία ημεδαπή (ηθική αυτουργός) και δύο ημεδαποί (φυσικοί αυτουργοί), ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα συνεργού τους (φυσικού αυτουργού). Μετά από επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η ηθική αυτουργός και ένας εκ των τριών φυσικών αυτουργών».

Αναλύοντας τον τρόπο δράσης των φυσικών αυτουργών, αναφέρεται ακόμη ότι «οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες τύπου full face και φορώντας γάντια, εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα στην οικία του ηλικιωμένου και αφού τον ακινητοποίησαν, του απέσπασαν χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του και το κινητό του τηλέφωνο. Ακολούθως και αφού απενεργοποίησαν τη συσκευή του σταθερού του τηλεφώνου, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο». Για το πως η κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός εκμαίευε τις πληροφορίες από τον ηλικιωμένο κάτοχο των χρημάτων, αναφέρονται τα εξής:

Η προσέγγιση του ηλικιωμένου

«Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, η ηθική αυτουργός είχε προσεγγίσει τον ηλικιωμένο το τελευταίο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, είχε εκμαιεύσει πληροφορίες τόσο για τους χώρους της οικίας του, όσο και για διαθέσιμα χρηματικά ποσά που μπορεί να κατείχε, καθώς και τους τυχόν χώρους απόκρυψής τους». Από τους αστυνομικούς βρέθηκε το όχημα, ιδιοκτησίας της δράστιδος και κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Και η μόνιμη επωδός: «Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιας φύσεως αδικήματα». Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Την ίδια ώρα η έρευνα συνεχίζεται για την περίπτωση που η ομάδα ηθικής και φυσικών αυτουργών, εμπλέκεται και σε άλλες λητείες ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις