Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης – Μαρκ Ζούκερμπεργκ Meta: Τον καταγγέλλει για… κλοπή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης – Μαρκ Ζούκερμπεργκ Meta: Τον καταγγέλλει για… κλοπή

Βαρουφάκης - Μαρκ Ζούκερμπεργκ Meta: "Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg" προειδοποιεί οργισμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης

“Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg” προειδοποιεί οργισμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης τον CEO της Facebook για την απόφαση της εταιρείας να αλλάξει την επωνυμία της σε Meta. Και ο κ. Βαρουφάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, εξηγεί ότι ο όνομα meta έχει κατοχυρωθεί στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού. Άρα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν μπορεί να το… κλέψει. Επιπλέον, το θέμα είναι και ιδεολογικό, καθώς -όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25- ο κ. Ζούκερμπεργκ εργάζεται μεν για να γίνει πραγματικότητα ο μετακαπιταλισμός (ο δυστοπικός, όπως διευκρινίζει), αλλά με τον Πολιτισμό δεν έχει καμία σχέση και ούτε θα αποκτήσει.

Βέβαια, η σκέψη του CEO της Facebook Inc δεν έχει ούτε κατά διάνοια κάποια συνάφεια με την… προχωρημένη σκέψη του κ. Βαρουφάκη. Ο ίδιος έχει εξηγήσει ότι η μετονομασία της πλατφόρμας στοχεύει αλλού: “Το μετασύμπαν (metaverse) είναι το επόμενο σύνορο που πρέπει να διασχίσουμε. Από εδώ και μπρος, αυτή θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και όχι το Facebook”, έχει εξηγήσει.

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη κατά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στην ανάρτησή του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta, του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις