Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αναστασιάδης: Μήνυμα στην τουρκική ηγεσία
ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Μήνυμα στην τουρκική ηγεσία

Αναστασιάδης: «Αυτήν την ώρα έχουμε ανάγκη από την αρετή των Ελλήνων και να ενώσουμε δυνάμεις για να εντείνουμε τους αγώνες μας».

Στη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου παρέστη ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, μετά την οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτήν την ώρα έχουμε ανάγκη από την αρετή των Ελλήνων και να ενώσουμε δυνάμεις για να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να απαντήσουμε όπως αξίζει στον Ερσίν Τατάρ και στον Ταγίπ Ερντογάν». Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ για εποικισμό του Βαρωσίου ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Αυτό που θα ήθελα πάνω από όλα να πω είναι ότι σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων. Την αρετή που μεταφράζεται σε αγάπη προς την πατρίδα, που εκφράζεται και μεγαλουργεί μέσα από την ενότητα, που δίδει το αίμα και διδάσκει πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Η ελληνική ιστορία, πρόσθεσε, είναι μακρόχρονη και «καταγράφει πολλές περιπέτειες του ελληνισμού. Αν έγινε κατορθωτή η απελευθέρωση είτε της Ελλάδας, είτε η απαλλαγή από τον αποικιακό ζυγό, αυτό που τα χαρακτήριζε ήταν, επαναλαμβάνω και πάλι, οι αρετές που διαθέτουν οι Έλληνες. Αυτήν την ώρα, αυτήν την αρετή έχουμε ανάγκη, να ενώσουμε δυνάμεις να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να απαντήσουμε όπως αξίζει είτε στον κ. Τατάρ, είτε εις τον καθαυτό εντολέα του, τον κ. Ερντογάν».

Περί του απεσταλμένου του ΟΗΕ

Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για το διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, απάντησε ότι «λέγονται διάφορα. Ελπίζω σύντομα να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα». Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αληθεύει μια βρετανική φόρμουλα που απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς που ακολουθούν τον απεσταλμένο και ότι θα είναι απλά απεσταλμένος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «αυτό που έχει σημασία και θέλω να τονίσω είναι όχι η ονοματολογία αλλά οι όροι εντολής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις