Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαθητικές παρελάσεις 28 Οκτωβρίου 2021: Η νέα γενιά αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του ’40
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητικές παρελάσεις 28 Οκτωβρίου 2021: Η νέα γενιά αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του ’40

Μαθητικές παρελάσεις 28 Οκτωβρίου 2021: Μετά από δύο χρόνια, είναι η πρώτη παρέλαση που γίνεται, εξαιτίας της πανδημίας.

Στιγμές εθνικής υπερηφάνειας αλλά και συγκίνησης έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας για να παρακολουθήσουν την μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο μαθητές, σημαιοφόροι, παραστάτες και μη, παρήλασαν αποτίοντας φόρο τιμής στους προγόνους τους οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας για την προάσπιση της ελευθερίας της Ελλάδας. Μετά από δύο χρόνια, είναι οι πρώτες παρελάσεις που παρακολουθήσαμε.

28η Οκτωβρίου: Κατάδυση με τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη λίμνη Βουλιαγμένης

Κατάδυση με μία ελληνική σημαία 84 τετραγωνικών έκαναν στη λίμνη Βουλιαγμένη δύτες, με αφορμή την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Ο μαύρος σημαιοφόρος

Την παράσταση έκλεψε ο σημαιοφόρος του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ο οποίος είναι μαύρος και κρατώντας την ελληνική σημαία πέρασε μπροστά από τους επισήμους γεμάτος υπερηφάνεια που συμμετέχει στον εορτασμού της εθνικής επετείου του «Όχι».Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης κι άλλα παιδιά τα οποία έλκουν την καταγωγή τους εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το κοριτσάκι από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών η οποία παρήλασε φορώντας την μουσουλμανική της μαντήλα.

parelasi-syntagma-1 parelasi-syntagma-12
Και στη Γλυφάδα, που βρέθηκε το Alphafreepress.gr, οι μαθητές παρήλασαν γεμάτοι περηφάνεια!

Και ο μικρός Τάσος!

Μαθητική παρέλαση ξανά μετά από 21 χρόνια στο Μαθράκι, το μικρότερο νησί, του δαντελωτού συμπλέγματος των Διαποντίων νήσων. Μοναδικός μαθητής που παρέλασε κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία ο 9χρονος Τάσος! Ο μικρός Τάσος ήρθε με τη μητέρα του στο νησί το καλοκαίρι και έμελλε να δώσει ζωή στον τόπο. Έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς, που όμως οι περισσότεροι κάτοικοί του τον εγκατέλειψαν λόγω μετανάστευσης και σήμερα αριθμούν περίπου 30 μόνιμοι κάτοικοι και αυτοί μεγάλης ηλικίας. Αφορμή για τη μετεγκατάσταση του μικρού Τάσου και της μητέρας του στο νησί στάθηκαν κάποιες φωτογραφίες του νησιού στο διαδίκτυο.

«Μια χαρά μου φαίνεται στην Ελλάδα, πολύ καλύτερα από τη Γερμανία. Έχει θάλασσα, καλό καιρό, καλούς ανθρώπους. Δεν με πειράζει που δεν έχει άλλα παιδάκια, θα ήθελα να έχει», είπε λίγες ώρες πριν την παρέλαση μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο μικρός Τάσος. Όπως ήταν φυσικό η εικόνα του 9χρονου μαθητή να κρατά μόνος την ελληνική σημαία προκάλεσε συγκίνηση στο πανελλήνιο, αφού την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου παρακολούθησε όλη η Ελλάδα, σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την παρέλαση:

Ο 9χρονος Τάσος, που είναι ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, με περισσή περηφάνια σήκωσε σήμερα τη γαλανόλευκη και παρέλασε, συνοδευόμενος από τη δασκάλου του, για την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν από την καρδιά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις