Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέραμα αστυνομικοί: Ελεύθεροι μετά από μαραθώνιες απολογίες – Χειροκροτήματα έξω από τα δικαστήρια
ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα αστυνομικοί: Ελεύθεροι μετά από μαραθώνιες απολογίες – Χειροκροτήματα έξω από τα δικαστήρια

Πέραμα αστυνομικοί: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι Ρομά

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας. Οι απολογίες τους ήταν μαραθώνιες, κράτησαν περισσότερες από 12 ώρες και τελικά, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι δεν θα πρέπει να κρατηθούν, μέχρι τον ορισμό της δικασίμου. Στο άκουσμα της απόφασης, οι συνάδελφοί τους που περίμεναν έξω από τα δικαστήρια Πειραιά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αποθεώνοντας τους αστυνομικούς και τον δικηγόρο τους, Αλέξη Κούγια. Στην αγκαλιά γονέων και συγγενών έπεσαν οι κατηγορούμενοι, κατά την έξόδό τους από το κτίριο.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Αλαλούμ με τον 14χρονο: Η όψη του διαφέρει από τις περιγραφές των αστυνομικών

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς και μετέβη στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα. Ο νεαρός έχει τραυματιστεί αλλά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα. Ο έφηβος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν. Όσο αφορά τον 14χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει. Μάλιστα, εικάζει πως “εστάλη ο συγκεκριμένος ανήλικος” με καθαρό ποινικό μητρώο, στη θέση κάποιου άλλου που ενδεχομένως είχε βεβαρημένο παρελθόν, για να μην επωμιστεί κι άλλα αδικήματα.

“Εμβόλισαν 5 μηχανές της ΔΙΑΣ”

Σε απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003 ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη. Σημειώνει δε ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντες να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος, το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις