Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή γούνες Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο Σέρβοι
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή γούνες Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο Σέρβοι

Κλοπή γούνες Καστοριά: Τα αξίας 500.000 ευρώ παλτά είχαν μεταφερθεί σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.

Δύο Σέρβοι κι ένας Έλληνας εμπλέκονται στη μεγάλη κλοπή γούνινων παλτών, αξίας 500.000 ευρώ, από επιχείρηση της Καστοριάς. Τα γούνινα παλτά είχαν μεταφερθεί με κλεμμένο αυτοκίνητο σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του ημεδαπού εμπλεκόμενου και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους λίγο πριν «φυγαδευτούν» στο εξωτερικό! Σε βάρος του ενός Σέρβου, όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσαν ΄Ενταλμα Ερυθράς Αγγελίας Διεθνών Αναζητήσεων των Κυπριακών Αρχών και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για διακεκριμένες κλοπές.

Οι Σέρβοι συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ως μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι, από κοινού με τουλάχιστον ακόμη έναν δράστη, ο οποίος και αναζητείται, αφαίρεσαν στις 20 Οκτωβρίου τα γούνινα παλτά, από επιχείρηση γουναρικών σε περιοχή της Καστοριάς. Επίσης, αναφέρει η Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και του 45χρονου ημεδαπού, στην οικία του οποίου, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης απέκρυπταν τα μέλη της οργάνωσης τα κλοπιμαία.

Από την περίφραξη στο παράθυρο

«Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi)», αναφέρει η Αστυνομία «τα μέλη της οργάνωσης, αφού αρχικά παραβίασαν την περίφραξη της επιχείρησης, διέρρηξαν στη συνέχεια παράθυρο του κτιρίου, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο αυτής και αφαίρεσαν τα προαναφερόμενα γούνινα παλτά. Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εκλάπη την 18/19-10-2021 από περιοχή της Θεσσαλονίκης, φέροντας κλεμμένες πινακίδες έτερου οχήματος, ενώ ως κρησφύγετο – ορμητήριό τους, διατηρούσαν την οικία του 45χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και συντόνιζαν τη μετέπειτα μεταφορά – «φυγάδευση» των παλτών».

Στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών της Ασφάλειας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, στην οικία του 45χρονου ημεδαπού μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ογδόντα πέντε γούνινα παλτά

Ογδόντα πέντε γούνινα παλτά, προερχόμενα από την ανωτέρω επιχείρηση γουναρικών και τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους, 3 χειριστήρια (SMART KEY) αυτοκινήτου, 2 συσκευές ανίχνευσης συχνοτήτων, μία συσκευή σύνδεσης σε εγκέφαλο οχήματος με θύρα «OBD», δύο ασύρματοι πομποδέκτες, μία απομίμηση όπλου και διάφορα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την κλοπή οχημάτων. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις