Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοριφέρ – κόλπο για περισσότερη ζέστη: Πώς να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα
PLUS

Καλοριφέρ – κόλπο για περισσότερη ζέστη: Πώς να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα

Καλοριφέρ - κόλπο για περισσότερη ζέστη: Με τη λύση αυτή, η θερμότητα του καλοριφέρ σας δεν θα χάνεται ούτε θα απορροφάται από τους τοίχους.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν το καλοριφέρ για να ζεστάνουν τον χώρο τους. Κι ενώ οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου ανεβαίνουν, όλο και περισσότερο κυριαρχεί η σκέψη για παραπάνω έξοδα στη θέρμανση, κάνοντας τους… μεγάλους να αναστενάζουν μαζί με τις τσέπες τους και μόνο στην ιδέα αυτή. Υπάρχει όμως ένα έξυπνο και πανεύκολο κόλπο με το οποίο ναι μεν θα αυξήσετε τη ζέστη που θα μένει στο εσωτερικό του σπιτιού, θα μειώσει δε τα έξοδα που θα πρέπει να κάνετε για το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, εξοικονομώντας σας χρήματα.

Πριν πιάσουν τα πολλά τα κρύα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το κόλπο εκείνο που θα προσφέρει σε σας και την οικογένειά σας μεγαλύτερη ζέστη, χωρίς να σπαταλάτε πια περισσότερα χρήματα για το πετρέλαιο ή το αέριο που δεν θα… φτάνει. Με τη λύση αυτή, η θερμότητα του καλοριφέρ σας δεν θα χάνεται ούτε θα απορροφάται από τους τοίχους. Το μοναδικό υλικό που χρειάζεστε για το κόλπο αυτό, δεν είναι άλλο παρά ένα αλουμινόχαρτο.

Το αλουμινόχαρτο

Με την σωστή κατασκευή, μπορείτε να βάλετε το συγκεκριμένο υλικό πίσω από το σώμα του καλοριφέρ, στον τοίχο και με αυτόν τον τρόπο θα… εμποδίσετε την θερμότητα να φύγει και θα επιστρέψει προς το σπίτι, που θα είναι πιο ζεστό. Το κόλπο αυτό έχει αποδειχτεί σωτήριο, καθώς όντως το καλοριφέρ φαίνεται να αποδίδει περισσότερο. Βέβαια, καλό θα είναι για μεγαλύτερα αποτελέσματα να κάνετε άλλα τρία πράγματα. Ποια είναι αυτά; Αρχικά, πρέπει να γίνεται εξαέρωση μία φορά τον χρόνο, καθώς όταν το σώμα είναι εξαερωμένο, τότε το νερό κυκλοφορεί ανεμπόδιστο από τον αέρα με αποτέλεσμα η απόδοσή του να καλύτερη.

Επίσης, καλό θα είναι να απομακρύνονται τυχόν αντικείμενα που έχετε εναποθέσει πάνω στο καλοριφέρ ή να μετακινείται έπιπλα που έχετε βάλει μπροστά απ’ αυτά, καθώς έτσι η θερμότητα θα διοχετεύεται ευκολότερα στον υπόλοιπο χώρο. Τέλος, τα σώματα γεμίζουν πολλή σκόνη, με αρκετούς να ξεχνούν να τα ξεσκονίσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν καθαρίζετε το σπίτι, μην ξεχνάτε τα καλοριφέρ σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις