Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζο Μπάιντεν γκάφα: Ξανά viral ο Αμερικανικός πρόεδρος
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν γκάφα: Ξανά viral ο Αμερικανικός πρόεδρος

Τζο Μπάιντεν γκάφα: Η δεύτερη φορά που δεν τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής

Στο Νιου Τζέρσεϋ μίλησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χωρίς να φορέσει μάσκα, αντάλλαξε χειραψίες με αρκετό κόσμο που ήταν παρών.

Όμως… λίγα λεπτά νωρίτερα και μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του, έβηξε πάνω στην παλάμη του!

Τα αμερικανικά Μέσα πήραν «φωτιά» από τη νέα γκάφα Μπάιντεν, μιας και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που δεν τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Έξοδος χωρίς μάσκα

Πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το προεδρικό ζευγός Τζο και Τζιλ Μπάιντεν κατά την βραδινή τους έξοδο, αλλά όπως φαίνεται είχαν «ξεχάσει» να φορέσουν μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος και η πρώτη κυρία αποφάσισαν να επισκεφθούν για φαγητό ένα γνωστό ιταλικό εστιατόριο στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο, οι εικόνες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, καθώς κανείς από τους δύο δεν φορούσε την μάσκα του, την υποχρεωτική χρήση της οποίας έχει επιβάλει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Παρά τις διαρκείς συστάσεις του για την χρήση της, φαίνεται πως παραβίασε την πολιτική του εστιατορίου. «Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου, Muriel Bowser, όλα τα άτομα άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να αφαιρούνται μόνο κατά τη διαρκεια του γεύματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση», αναφέρει το εστιατόριο στον ιστότοπό του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εξοργισμένοι οι χρήστες του διαδικτύου τον αποκάλεσαν «υποκριτή», καθώς παραβίασε τους όρους που ο ίδιος έχει θέσει σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. «Κάθε Αμερικανός απαιτεί μία εξήγηση από τον Τζο Μπάιντεν», «Οι υποκριτές πάντα θα υποκρίνονται» και «Μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι κανόνες που επιβάλλονται από την άρχουσα τάξη ισχύουν μόνο για εμάς και όχι για εκείνους» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια στο Twitter πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων γνωστών προσώπων στις ΗΠΑ.

https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1449872145794875394?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1449872145794875394%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1172566%2Fhoris-maska-gia-ton-koronoio-o-tzo-baiden-kai-i-suzugos-tou-se-vradini-exodo-stin-ouasington%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις