Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Φώφης Γεννηματά – LIVE: Οδύνη στη Μητρόπολη, πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Φώφης Γεννηματά – LIVE: Οδύνη στη Μητρόπολη, πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο

Σκεπασμένο με τρεις σημαίες το φέρετρο - Πομπή με τη σορό έως τη Βουλή και κατόπιν στο Α' Νεκροταφείο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια. Φανερά συντετριμμένοι μέσα στην εκκλησία τα μέλη της οικογένειάς της. Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά. Πολιτικοί  συλλυπούνται την οικογένεια. Ανάμεσά τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Παρόντες και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκαν με χειροκρότημα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσήλθε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον γιο της Κώστα και την κόρη της Αλεξία. Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, όταν ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο. Ο κόσμος την υποδέχθηκε με χειροκροτήματα. Μόλις μπήκε στην εκκλησία, φανερά συγκλονισμένη έσπευσε στους συγγενείς της Φώφης για να τους συλληπηθεί, έχοντας μια αγκαλιά για τον άντρα και τα παιδιά της.  Στην κηδεία βρίσκονται επίσης ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης,  ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. «Αγωνίστηκε πάρα πολύ σκληρά» ήταν τα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία της προσωπικής της γραμματέως και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Φώφη Γεννηματά: Συντετριμμένη η οικογένειά της στο τελευταίο αντίο

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά στο τελευταίο αντίο, η οποία προσπαθεί να αποδεχθεί τον πρόωρο χαμό της. Με βαθιά θλίψη στα μάτια τους, τα τρία παιδιά της, ο σύζυγός της, η αδελφή της και οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά την ίδια και την περιπέτεια της υγείας της, λένε αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» σε μία πραγματική μαχήτρια. Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, Ανδρέας, ο οποίος μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα  του, έπεσε πάνω στο φέρετρο.

DSC_4090

“Σ΄αγαπώ. Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι”

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ένα κοριτσάκι 7 ετών, η Κατερίνα, άφησε στο φέρετρο μια ζωγραφιά γεμάτη καρδιές και κόκκινα λουλούδια.

Στην μια πλευρά του χαρτιού έγραψε το όνομα Φώφη, 56 ετών και στην άλλη Κατερίνα, 7 ετών. Η μικρή γράφει: “Σ΄αγαπώ. Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι”.

Πηγή φωτογραφίας: Intime News

«Λύγισε» ο Αντώνης Σαμαράς: Ήταν φίλη μου, αγωνίστρια και παράδειγμα συνέπειας

«Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχει συμβεί. Ήταν φίλη μου, ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση, την ήξερα από παλιά. Έδειξε αξιοπρέπεια, ήταν πολιτικά ώριμη, αγωνίστρια και έδωσε ένα παράδειγμα για όλο τον πολιτικό κόσμο. Παράδειγμα συνέπειας, και παράδειγμα μαχητικότητας» είπε για τη Φώφη Γεννηματά ο Αντώνης Σαμαράς. «Και σήμερα είναι μια βαριά μέρα για όποιον καταλαβαίνει» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν μπορώ να δώσω και τις δύο μάχες»

Τις ημέρες νοσηλείας της Φώφης Γεννηματά στον «Ευαγγελισμό» και τη στάση της πριν αποφασίσει να αποσυρθεί από την κούρσα ηγεσίας του κομματος αφηγήθηκε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Έχω να δώσω δύο μάχες: μια πολιτική και μία για την υγεία μου, δεν μπορώ να δώσω και τις δύο» είπε όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο για τη σοβαρότητα της κατάστασης της. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κούρσα για την ηγεσία.

«Ενώ γνώριζε την επιδείνωση της υγείας της και το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει, προτίμησε να συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στο κόμμα, με στόχο την διασφάλιση της ενότητας του ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, αφήνοντας πίσω τα θέματα της υγείας της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σημείωσε πως κανείς δεν περίμενε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και, μάλιστα, όταν πήγε στον Ευαγγελισμό πίστευε πως οι γιατροί δεν θα την κρατήσουν και ζήτησε από τους συνεργάτες της να μην ακυρώσουν τηλεοπτική εμφάνιση που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις