Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη για βιτριόλι – Έφη: Το ελαφρυντικό που ζητάει η κατηγορούμενη
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για βιτριόλι – Έφη: Το ελαφρυντικό που ζητάει η κατηγορούμενη

Δίκη για βιτριόλι - Έφη: Δεν ζητά το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η Κακαράντζουλα

Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ζήτησε να αναγνωριστεί στην κατηγορούμενη ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου σε περίπτωση καταδίκης της 36χρονης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο γνωστός ποινικολόγος στην αγόρευσή του ξεκαθάρισε πως η κατηγορούμενη δεν θα ζητήσει τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Όπως υποστήριξε, προκειμένου να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου που να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξεις του. Όμως, όπως επεσήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς το μόνο που θα μπορούσε να κάνει η Εφη Κακαράντζουλα ήταν να βοηθήσει οικονομικά την Ιωάννα για την αποκατάσταση των βλαβών από το βιτριόλι, όμως η κατηγορούμενη δεν έχει οικονομική επιφάνεια.

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η κατηγορούμενη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Κεχαγιόγλου. Σε ό,τι αφορά το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς ο συνήγορος υπεράσπισης είπε στο δικαστήριο ότι δεν θα το ζητήσει, εκτιμώντας πως δεν θα γινόταν δεκτό, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη νομολογία. Αναφερόμενος στο δεύτερο ελαφρυντικό το οποίο δεν ζήτησε αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως η νομολογία για αυτό το θέμα είναι συγκεκριμένη και δεν το ζητεί καθώς πιστεύει ότι δεν θα γίνει δεκτό από την έδρα.

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν ζητά το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η Κακαράντζουλα

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου επιχειρηματολόγησε επί μακρόν υπέρ του να μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Επικαλέστηκε σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη από ρασοφόρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για τον ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του ο Σάκης Κεχαγιόγλου είπε πως η κατηγορούμενη έπεσε θύμα της εμμονής της: «Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της που είναι και ξαδέλφη της Ιωάννας, για να ξεκαθαρίσει το θέμα Είναι ένοχη, γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις