Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Σαουδική Αραβία: Συνάντηση με τον Τζον Κέρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Σαουδική Αραβία: Συνάντηση με τον Τζον Κέρι

Μητσοτάκης Σαουδική Αραβία: Σήμερα στο Ριάντ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο «Middle East Green Summit»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και στις 2:30 θα έχει τετ α τετ με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι. Σήμερα στο Ριάντ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο «Middle East Green Summit», ένα Φόρουμ – πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας “καθαρής” ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων, μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση κ.ά.. Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα μιλήσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι, με τον οποίο ο κ.Μητσοτάκης θα έχει τετ α τετ.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο ο απεσταλμένος του Προέδρου Τζο Μπάϊντεν για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι, συμμετέχοντας διαδικτυακά από την Ουάσιγκτον στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Φιλελληνισμού «Lord Byron», έκανε ειδική αναφορά στον σημαντικό ρόλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΕ για την καθαρή ενέργεια και για το κλίμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για τον ηγετικό του ρόλο για το κλίμα στην ΕΕ», τόνισε ο κ.Κέρι. «Η ηγετική θέση της Ελλάδας είναι καθοριστική για εμάς», είχε αναφέρει. Μάλιστα πρόσθεσε «είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπει κανείς την Ελλάδα να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς αιολικής και ηλιακής ενέργειας της Ευρώπης και να βλέπουμε την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού για την απολιγνιτοποίηση της ελληνικής ενέργειας ταχύτερα από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις