Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 20χρονος Ρομά Πέραμα: Ξεσπούν οι συγγενείς, επεισόδια στην Αττική Οδό
ΕΛΛΑΔΑ

20χρονος Ρομά Πέραμα: Ξεσπούν οι συγγενείς, επεισόδια στην Αττική Οδό

20χρονος Ρομά Πέραμα: Ο 20χρονος σκοτώθηκε στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα του Σαββάτου

Αυτός είναι ο 20χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, στο Πέραμα. Η μητέρα, η αδελφή και η σύζυγος του 20χρονου Ρομά ξεσπούν μετά την αιματηρή συμπλοκή. Στο σημείο όπου ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή, στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, στενοί συγγενείς του αφήσαν λουλούδια στη μνήμη του, σημειώνοντας ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Στο TikTok, έχει ανεβεί βίντεο από χρήστη του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης που αποχαιρετά τον 20χρονο γράφοντας: «Καλό παράδεισο, θα σε θυμόμαστε για πάντα».

@user3181815074275♬ πρωτότυπος ήχος – user6354053719785

@user3181815074275♬ πρωτότυπος ήχος – user3181815074275

Οι διάλογοι με το κέντρο επιχειρήσεων

Οι τρεις Ρομά έκλεψαν το λευκό όχημα από την περιοχή του Ρέντη και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Θηβών. Αμέσως ενημέρωσαν το κέντρο το οποίο τους έδωσε εντολή να μην ακολουθήσουν το όχημα μόλις εκείνο ανέπτυξε ταχύτητα, σύμφωνα με το MEGA.

«Κέντρο, ομάδα ΔΙΑΣ Ρέντη. Αποπειραθήκαμε να προχωρήσουμε σε αστυνομικό έλεγχο σε ύποπτο λευκό όχημα μάρκας Hyundai στο οποίο επιβαίνουν τρία άτομα. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα να σταματήσει και ο οδηγός επιταχύνει».

«Δώστε το στίγμα σας».

«Κέντρο, είμαστε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα και οδηγεί επικίνδυνα».

Λίγα λεπτά μετά μια άλλη ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισα το λευκό αυτοκίνητο στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι. Ακολούθησε νέα επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

«Κέντρο, ομάδα ΔΙΑΣ Αιγάλεω. Είμαστε στη λεωφόρο Αθηνών εντοπίσαμε το ύποπτο λευκό το οποίο ακολουθούσε η ομάδα ΔΙΑΣ Ρέντη. Το όχημα κάνει επικίνδυνους ελιγμούς. Τρία άτομα εντός».

«Επείγον, κέντρο. Επείγον, κέντρο. Ακολουθούμε το λευκό όχημα. Λαμβάνει το κέντρο;».

Την Τετάρτη στα δικαστήρια οι 7 αστυνομικοί

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να γίνει πειθαρχικός έλεγχος και επιχειρησιακή αξιολόγηση όλων των εμπλεκομένων και να έχει ολοκληρωθεί σε πέντε ημέρες. Σημειώνεται πως οι επτά αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά την προσεχή Τέταρτη αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά για να απολογηθούν.

Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό

Το απόγευμα της Κυριακής, περίπου 200 Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό στο ύψος του Ασπροπύργου, διαμαρτυρόμενοι για ό,τι συνέβη με τον 20χρονο ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη ομάδα Ρομά που είχε συγκεντρωθεί στον Ασπρόπυργο, έκαψε ένα αυτοκίνητο της Αττικής Οδού. Τα επεισόδια έγιναν στη θέση Ρουπάκι με Ρομά να συγκεντρώνονται βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, ενώ πέταξαν και πέτρες προς την Αστυνομία.

Μάλιστα, ένας από όσους Ρομά συμμετείχαν στην ένταση στον Ασπρόπυργο έκανε live στο Instagram την στιγμή επεισοδίων και διακρίνονται κάποιοι να χτυπούν διερχόμενα αυτοκίνητα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις