Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Παπαθωμά – Ακρίτα: Η απάντηση στην κριτική της δημοσιογράφου
LIFESTYLE

Παπαθωμά – Ακρίτα: Η απάντηση στην κριτική της δημοσιογράφου

Παπαθωμά - Ακρίτα: Η απάντηση της Θεοφανίας Παπαθωμά στην κριτική που της άσκησε η Έλενα Ακρίτα.

Με μια λιτή δήλωση, η Θεοφανία Παπαθωμά απάντησε στην κριτική που της άσκησε η Έλενα Ακρίτα για τις δηλώσεις της περί της θέσης της γυναίκας στη σημερινή εποχή. “Δεν θέλω να το σχολιάσω αλλά θέλω να πω κάτι γενικότερο ένεκα των ημερών. Οι επαγγελματίες κράχτες ποτέ δεν κράζουν ένα πρόσωπο χωρίς λόγο και συνήθως αυτός ο λόγος δεν είναι ο προφανής” είπε η γνωστή ηθοποιός, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής του Alpha, “Super Κατερίνα”.

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα σχολίασε με καυστικό τρόπο τα όσα είπε πρόσφατα η Θεοφανία Παπαθωμά, σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Τηλέραμα”, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ηρωίδα που υποδύεται στη σειρά “Άγριες Μέλισσες” και στη θέση της γυναίκας. “Το θέμα δεν είναι η υποταγή. Η Βιολέτα είναι πάντα αφοσιωμένη στη σχέση της και στον άνθρωπό της και αυτό πρέπει να κάνει μια γυναίκα: να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της! Αυτός είναι ο ρόλος της. Αλλά δυστυχώς δεν πέφτεις πάντα σε καλά χέρια”, δήλωσε η ηθοποιός.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, η δημοσιογράφος και συγγραφέας σχολίασε με χειμαρρώδη τρόπο τις δηλώσεις αυτές.

“Η κα. Θεοφανία Παπαθωμά, την οποία γνωρίζουμε ως ηθοποιό -πολύ καλή ηθοποιό- και τα τελευταία τρία χρόνια διαπρέπει άλλωστε στον ρόλο τις Βιολέτας στις Άγριες Μέλισσες, φαίνεται έχει ταυτιστεί τόσο με τον ρόλο της που μάλλον θεωρεί ότι ζει στο Δαφάνι των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι έκανε μια δήλωση που ούτε λίγο, ούτε πολύ λέει ότι η ο ρόλος της γυναίκας είναι να αφοσιώνεται στον άνδρα της”, είπε η Ελενα Ακρίτα και πρόσθεσε:

“Φαντάζομαι ότι στο Διαφάνι θα έκανε θραύση αυτή η άποψη. Το γεγονός όμως ότι δεν βρισκόμαστε στο Διαφάνι της δεκαετίας του ’60 αλλά στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δημιουργεί ένα μικρό προβληματάκι. Δεν είναι δυνατόν σήμερα μια γυναίκα εργαζόμενη και μητέρα να βγαίνει και να λέει ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι να αφοσιώνεται στον άνδρα της. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να μας λέει ότι η δουλειά μας ως γυναίκες είναι να συνθλίβουμε το εγώ μας, να συμπιέζουμε τα θέλω μας και να υποτάσσουμε τη ζωή μας σε κάποια παλιακά πρέπει τα οποία δεν ισχύουν πια”.

“Η γυναίκα δεν υποτάσσεται γλυκιά μου Βιολέτα στον άνδρα, δεν υποδουλώνεται στον άνδρα, δεν είναι για να υπηρετεί τον άνδρα. Είναι για να συμπορεύεται με τον άνδρα. Και μακάρι να τα καταφέρουν και να συμπορευτούν μέχρι το τέλος της ζωής τους και, όπως λέγαν οι παλιοί, να ζήσουν και να πεθάνουν στο ίδιο μαξιλάρι. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει και αν υπάρχουν δυσκολίες, τότε οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο σύνθετη είναι η ζωή”, σημείωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις