Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Ζακ Κωστόπουλου 2021: Συγκέντρωση συμπαράστασης στην οικογένεια
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου 2021: Συγκέντρωση συμπαράστασης στην οικογένεια

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου 2021: Πλήθος κόσμου στα δικαστήρια.

Άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το θανατηφόρο λιντσάρισμα του ακτιβιστή και καλλιτέχνη Ζακ Κωστόπουλου. Έξω από το Πρωτοδικείο στην οδό Δέγλερη μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και άλλων συλλογικοτήτων πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος. Η υπόθεση εκφωνήθηκε, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει επί της ουσίας, καθώς υπήρξαν αιτήματα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η δίκη να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Οι μάρτυρες κατηγορητηρίου ξεπερνούν τους 40 ενώ δεκάδες συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές του θύματος αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και μέλη του παρατηρητηρίου επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη δημόσια ακροαματική διαδικασία. Η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου υποστήριξε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα δημοσιογραφικής κάλυψης. Το θέμα μάλιστα, τέθηκε από την πρώτη στιγμή πριν καν την κλήρωση ενόρκων αφού η πρόεδρος της έδρας δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο. Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19.

Ο κοσμηματοπώλης εκπροσωπείται από δικηγόρο

Παράλληλα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Η πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών προέταξε το ζήτημα αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη τη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί στην ίδια αίθουσα με την παρουσία μόνο τεσσάρων δημοσιογράφων. Παρόντες στο δικαστήριο είναι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους. Πρόκειται για τους τέσσερις αστυνομικούς και τον μεσίτη, ενώ ο κοσμηματοπώλης εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις