Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κολοκύθα: Ήξερες ότι κάνει καλό στο δέρμα;
PLUS

Κολοκύθα: Ήξερες ότι κάνει καλό στο δέρμα;

Κολοκύθα: Με τις προετοιμασίες για το Halloween να μπαίνουν στο τελικό τους στάδιο, ορίστε ένα ενδιαφέρον κείμενο για τα εκπληκτικά οφέλη της κολοκύθας στην επιδερμίδα μας.

Το Halloween μπορεί να έχει τις ρίζες του στις ΗΠΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και μια πολύ διασκεδαστική μόδα στη χώρα μας. Αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας τα αναρίθμητα πάρτι μασκέ σε πνεύμα Halloween που γίνονται στις 31 Οκτωβρίου και μαζί με τα γλυκά και τις κολοκύθες τιμούνται δεόντως αυτές τις μέρες. Ειδικά η κολοκύθα είναι το σήμα κατατεθέν του Halloween και της φθινοπωρινής περιόδου γενικότερα αυτήν την περίοδο μπορούμε να τη βρούμε παντού γύρω μας.

Σας φαίνεται περιττή και αδιάφορη πληροφορία; Το παρακάτω κείμενο θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε, μιας και αναφέρεται στις θαυματουργές ιδιότητες της κολοκύθας στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Για αυτό καλό θα ήταν ότι περισσεύει, να φυλαχθεί προσεχτικά.

Τα μυστικά ομορφιάς που κρύβει μια κολοκύθα

Καταρχάς, είναι πλούσια σε άλφα υδροξυ-οξέα (aka AHAs), τα οποία βοηθούν στη βαθιά απολέπιση και ανανέωση της επιδερμίδας. Έχει, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως το λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Όμως τα οφέλη στο δέρμα συνεχίζονται: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λάμψη της επιδερμίδας, για τη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και την εξάλειψη δυσχρωμιών. Περιέχει και ψευδάργυρο, β-καροτένη και βιταμίνη Α, συστατικά τα οποία μειώνουν τις ρυτίδες, ενώ καταπολεμούν και προλαμβάνουν την ακμή. Τέλος, η βιταμίνη Ε της κολοκύθας καταπολεμά τις φλεγμονές, μειώνει τους πόρους, εξισορροπεί τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και μειώνει την εμφάνιση σημαδιών και μαύρων στιγμάτων. Λογικά, αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να ψηθείς να φτιάξεις μια μάσκα λάμψης με κολοκύθα την επόμενη φορά που θα κάνεις την περιποίηση του προσώπου σου.

Οδηγίες για τη μάσκα λάμψης με κολοκύθα

Είναι πολύ εύκολη, με λίγα καθημερινά υλικά που δε δυσκολεύεσαι να τα βρεις και με εκπληκτικά αποτελέσματα για λαμπερή επιδερμίδα. Έτσι θα χρειαστείς μόνο: 1 φέτα κολοκύθα (περίπου μισό φλιτζάνι), 1 αυγό, μισό κουταλάκι μέλι και μισό κουταλάκι μηλόξυδο. Βάλε σε μίξερ την κολοκύθα μέχρι να γίνει πουρές. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε τη μάσκα ομορφιάς σε καθαρή επιδερμίδα. Άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις