Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι κλείνουν για την τελετή παράδοσης φλόγας
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι κλείνουν για την τελετή παράδοσης φλόγας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Για την κυκλοφορία των οδηγών τις ώρες των απαγορεύσεων, η Τροχαία προτείνει εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να υπάρξει η λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες λεωφόρους και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε αυτές, ισχύουν από τις 6 το πρωί σήμερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους XXIV Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠΕΚΙΝΟ 2022» στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Για την κυκλοφορία των οδηγών τις ώρες των απαγορεύσεων, η Τροχαία προτείνει εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να υπάρξει η λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία για τους κατοίκους της πόλης που θα βρεθούν τις επίμαχες ώρες στα σημεία των εκδηλώσεων.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα, λοιπόν,  με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις ακόλουθες οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση και στάθμευση οχημάτων, ως εξής: Κατά τις ώρες 06:00΄ έως 13:00΄, κατά μήκος της οδού Αρχιμήδους, στο τμήμα της από την οδό Κλειτομάχου έως την οδό Αντιφώντος.

Η κυκλοφορία απαγορεύεται:

 • Κατά τις ώρες 12:00΄ έως 13:00΄:
 1. Κατά μήκος της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ. Βασ. Σοφίας έως τη συμβολή της με την οδό Αρδηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και,
 2. Κατά μήκος της οδού Αρδηττού, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, παρακαλούνται όπως οι οδηγοί επιλέγουν την κίνησή τους από τις κατωτέρω εναλλακτικές διαδρομές:

 • Από Καλλιροής/ Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο/Κηφισιά:
  Καλλιρόης (προς Κέντρο) – δεξιά Λ. Βουλιαγμένης – αριστερά μέσω Κάρπου/ Λ. Γ. Καφαντάρη – προς Φιλολάου – Παγκράτι ή,
  Λ. Βουλιαγμένης/ Ηλιουπόλεως (προς Κέντρο) – συνέχεια Αθ. Διάκου – δεξιά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Πανεπιστημίου προς Κέντρο ή δεξιά Λ. Βασ. Σοφίας – συνέχεια προς Λ. Κηφισίας/ Λ. Μεσογείων.
 • Από Λ. Βασ. Σοφίας/ Λ. Κηφισίας/ Λ. Μεσογείων προς Κέντρο/ Λ. Συγγρού:
  Λ. Βασ. Σοφίας (προς Κέντρο) – συνέχεια δεξιά Πανεπιστημίου προς Κέντρο ή ευθεία Β. Γεωργίου Α΄ – αριστερά Πλ. Συντάγματος – συνέχεια Φιλελλήνων – συνέχεια δεξιά Λ. Αμαλίας – συνέχεια ευθεία Λ. Συγγρού ή αριστερά Αθ. Διάκου προς Λ. Βουλιαγμένης ή Καλλιρόης ή,
  Μέσω Μιχαλακοπούλου – αριστερά μέσω παράπλευρων οδικών αξόνων (π.χ. Ούλωφ Πάλμε, Σπ. Μερκούρη, Βασ. Αλεξάνδρου, Υμηττού) περιοχής Ιλισίων/ Ζωγράφου/ Παγκρατίου προς Λ. Βουλιαγμένης ή Ηλία Ηλιού.

Παράλληλα και για τη διευκόλυνση των οδηγών, κατά μήκος της Λ.Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ. Βασ. Σοφίας έως τη συμβολή της με την οδό Αρδηττού, θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων.

Η τροχαία παρακαλεί

Τέλος, από την Τροχαία, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνηση τους στις παραπάνω οδούς και Λεωφόρους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις