Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μηλόξυδο: Τα οφέλη του σε μαλλιά και πρόσωπο
PLUS

Μηλόξυδο: Τα οφέλη του σε μαλλιά και πρόσωπο

Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, σε βιοτίνη, σε φολικό οξύ και σε βιταμίνη C.

Στις περισσότερες γυναίκες, αν όχι σε όλες, έχει τύχει να κάθονται με τις ώρες μπροστά από τα ράφια με τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, προσπαθώντας να επιλέξουν το καταλληλότερο conditioner, σαμπουάν ή μάσκα μαλλιών. Υπάρχει ωστόσο ένα υλικό που μπορούμε να βρούμε εύκολα και στην κουζίνα του σπιτιού μας, κι αυτό δεν είναι άλλο από το μαγικό… μηλόξυδο. Το μηλόξυδο καθαρίζει εξαιρετικά τα μαλλιά, προστατεύοντάς τα και από το φριζάρισμα.

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά το μηλόξυδο, θα πρέπει για κάθε τέσσερα φλυτζάνια νερό να ρίχνετε τρεις κουταλιές από το μηλόξυδο. Κι αυτό γιατί το μηλόξυδο είναι αρκετά σκληρό για τα μαλλιά σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί μόνο του, οπότε πρέπει να διαλύεται με την ανάλογη ποσότητα νερού. Ειδικότερα, μπορείτε να λούζεστε με μηλόξυδο όποτε θέλετε- δεν υπάρχει περιορισμός- μιας και το εν λόγω συστατικό δεν αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής και από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια. Τα περιποιείται, δηλαδή, σε βάθος, καθαρίζοντάς τα πολύ καλά.

Το μηλόξυδο στα μαλλιά και το πρόσωπο

Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, σε βιοτίνη, σε φολικό οξύ και σε βιταμίνη C, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει τα μαλλιά που έχουν πιτυρίδα, που είναι θαμπά και πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ενώ συγχρόνως τα καθαρίζει σε βάθος. Το μηλόξυδο είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών με τη διαφορά ότι τα πιο πλούσια μαλλιά, με χοντρή τρίχα, δεν χρειάζονται τόσο συχνό λούσιμο με μηλόξυδο, συγκριτικά με τα πιο αδύναμα και με λεπτή τρίχα μαλλιά.

Όσον αφορά την ευεργετική χρήση του μηλόξυδου στο πρόσωπο, αυτό μπορεί άνετα να συγκριθεί με τα άλλα καλλυντικά, χαρίζοντας στο πρόσωπο ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας. Ειδικότερα, δίνει τη δυνατότητα στο δέρμα να «λειτουργεί» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παράγοντας ακριβώς την ποσότητα φυσικών ελαίων που έχει ανάγκη και αντιμετωπίζοντας τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολέπιση, καθώς περιέχει μηλικό οξύ, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με τα AHAs (άλφα-υδροξυοξέα) που περιέχονται σε πολλά skincare συστατικά.

Το μηλικό οξύ στο πρόσωπο

Το μηλικό οξύ λειτουργεί καλά σε δέρμα με τάση ακμής, καθώς απολεπίζει απαλά για να ξεμπλοκάρει τους πόρους και να εξαλείψει τα βακτήρια. Οι ευεργετικές του ιδιότητες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και στην καταπολέμηση των σπυριών αναμειγνύοντάς το με νερό και μαγειρική σόδα. Τέλος, βελτιώνει τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας, καθώς το μηλικό οξύ είναι ικανό να μειώσει την παραγωγή μελανίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μελάγχρωση του δέρματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις