Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πετράκος Πρωινό: Από τη μύτη μου δεν περνάει όχι κορονοϊός, αλλά ούτε ο Τιτανικός
LIFESTYLE

Πετράκος Πρωινό: Από τη μύτη μου δεν περνάει όχι κορονοϊός, αλλά ούτε ο Τιτανικός

Πετράκος Πρωινό: Ο Γρηγόρης Πετράκος έκανε πρεμιέρα σε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα

Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε ο Γρηγόρης Πετράκος αμφισβητώντας για μια ακόμη φορά τα επιστημονικά δεδομένα τοποθετήθηκε και για το εμβόλιο. Ο Γιώργος Λιάγκας του απάντησε λέγοντάς του ότι ο τρόπος που εκφράζει όλα όσα λέει για την πανδημία είναι πιο φασιστικός από όσους κατηγορεί για φασισμό και τον κάρφωσε λέγοντας το εξής: «Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να έχεις μία άποψη και το πήρες περισσότερο σοβαρά από ό,τι θα έπρεπε».

Είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Πετράκος: «Εγώ δεν έκανα ποτέ τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Έπαθα μια συμφόρηση με αυτά που έβλεπα το πρώτο εξάμηνο. Άρχισα να ψάχνω πάρα πολύ. Έβλεπα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Κάτι δεν μου κολλούσε εσωτερικά. Όταν άρχισα να βλέπω δεκάδες ξένους επιστήμονες να λένε άλλα πράγματα, είπα πως αυτό που λένε αυτοί εμένα μου κολλούσε περισσότερο από αυτό που ακούω από το επίσημο αφήγημα. Όταν μάζεψα πολλές τέτοιες γνώμες, άρχισα να τις δημοσιεύω. Όχι δικές μου, των επιστημόνων».

Είπε ότι ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τις εξετάσεις του που όπως υποστήριξε κάποια στοιχεία σε αυτές δείχνουν ότι… «από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κορονοϊός, ούτε ο τιτανικός». Σημείωσε δε, με ύφος ειδικού, ότι «αυτά είναι πράγματα γνωστά στην ιατρική (σ.σ. υπενθυμίζουμε ο Γρηγόρης Πετράκος είναι ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ και δεν έχει καμία σχέση με την ιατρική). Εγώ δεν προσπαθώ να παρασύρω κάποιον άλλο. Αυτή είναι προσωπική μου επιλογή. Εγώ δεν έχω αρρωστήσει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν παίρνω φάρμακα. Κάνω μια άλλη ζωή».

Πρόσθεσε δε «εγώ έκανα τον δημοσιογράφο, γιατί στα δελτία δεν είδα να τον κάνει κάποιος άλλος», ενώ αρνήθηκε τον όρο αντιεμβολιαστής και αρνητής. «Δεν αρνούμαι τον ιό, αρνούμαι τη σοβαρότητα και τα μέτρα. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Θέλω το εμβόλιο να είναι ασφαλές και να έχω την επιλογή. Παλεύω για τα δικαιώματα», ανέφερε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Ακραίο το ξέσπασμά μου

Οταν ρωτήθηκε για το ξέσπασμά του κατά των δημοσιογράφων, για τους οποίους είχε πει πως «κάνω εμετό πάνω στη μούρη σας», είπε: «Ήταν λίγο ακραίο αυτό. Ήταν ένα δεκάλεπτο βίντεο που έγραψα πολύ αγανακτισμένος. Γενικώς δεν είμαι αγανακτισμένος. Αυτό το είπα γιατί αν έχεις κάνει έναν αγώνα κατά του διαχωρισμού εδώ και ενάμιση χρόνο, αυτό ήταν σαν μαχαιριά για μένα να μου πεις ότι διαχωρίζω…Αν μου το έλεγες τώρα ψύχραιμα δε θα το έλεγα».

Ο Γιώργος Λιάγκας, από την πλευρά του, είπε στον τραγουδιστή τα εξής: «Νιώθω ότι έτσι όπως το εκφράζεις είναι πιο φασιστικό από τους ανθρώπους που κατηγορείς για φασίστες που φιμώνουν τους ανθρώπους που είναι εναντίον των εμβολιασμών. Εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των Δασών; Λες την άποψή σου κι είναι σεβαστή. Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να έχεις μία άποψη και το πήρες περισσότερο σοβαρά από ό,τι θα έπρεπε».

«Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε έναν πόλεμο. Υπάρχει πόλεμος. Όχι τον υγειονομικό» ανέφερε ο Γρηγόρης Πετράκος, ενώ υποστήριξε ότι σύμφωνα με την δική του άποψη η ιατρική κοινότητα παγκοσμίως που είναι υπέρ του εμβολίου είναι μειοψηφία.

Αναφέρθηκε και στον Πάνο Κιάμο, καθώς το βίντεο που είχε αναρτήσει ο συνάδελφός του – και αφορούσε στην υποδοχή εμβολιασμένων πολιτών στο κέντρο όπου εμφανίζεται- τον είχε ωθήσει να κάνει μια ανάρτηση μέσω facebook, την ώρα που και εκείνος εμφανίζεται σε κέντρο στην Πάτρα, στο οποίο μπορούν να μπουν μόνο εμβολιασμένοι, όπως ορίζει ο νόμος. Τώρα ο Γρηγόρης Πετράκος δήλωσε ότι δεν καταφέρθηκα προσωπικά κατά του Πάνου Κιάμου, αλλά της συγκεκριμένης απόφασής του, που έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που ζούμε τώρα. Τότε τα μαγαζιά είχαν την επιλογή. Η μομφή δεν ήταν στο ότι εργάστηκε, αλλά ότι επέλεξε να εργαστεί με τον διαχωρισμό. Δεν του τον είχαν επιβάλλει ακόμη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις