Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόρεια Ελλάδα κορονοϊός: Κορυφώνεται η αυξητική πορεία των κρουσμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Ελλάδα κορονοϊός: Κορυφώνεται η αυξητική πορεία των κρουσμάτων

Βόρεια Ελλάδα κορονοϊός: «Είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος».

Ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Βόρειας Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω αυτή τη τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες». Περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είχαν χαρακτηριστεί πριν λίγο διάστημα «κόκκινες», εξαιτίας της ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού, τελώντας υπό κάποια περιοριστικά μέτρα με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας, σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως είπε όμως «το επόμενο διάστημα και αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην επικράτεια υπάρχουν περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο όπως είναι η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα. «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη, είναι πολύ χαμηλή και εκεί είναι αναμενόμενη η αύξηση», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα.

 

Πιθανότητα δύσκολου χειμώνα λόγω μη εμβολιαστικής κάλυψης

Ο κ. Θωμαΐδης είπε επίσης κατά τα διάρκεια της συνέντευξής του ότι «είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος». Την ίδια στιγμή αναφερόμενος και στην εικόνα από τα λύματα ο κ. Θωμαΐδης επισήμανε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτή την εβδομάδα ωστόσο υπάρχει μια μικρή αύξηση στην Αττική αλλά μη στατιστικά σημαντική. Στην Αττική που υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη θα πάμε πιο ομαλά», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις