Κακοκαιρία Μπάλλος: Χιλιάδες οι καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Χιλιάδες οι καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μετά τις πρώτες καταμετρήσεις, οι οικίες που επλήγησαν ανέρχονται σε 1.956 ανά την επικράτεια.

18.10.2021 | 14:18

Η τριήμερη κακοκαιρία Μπάλλος που έπληξε όλη την επικράτεια, είχε ως συνέπεια την πρόκληση μεγάλων καταστροφών σε σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες και αυτοκίνητα, προκαλώντας την αγανάκτηση και την δυσφορία τόσο των πολιτών όσο και του κράτους που υπέστη ζημιές σε δρόμους και κτήρια. Μετά τις πρώτες καταμετρήσεις, οι οικίες που επλήγησαν ανέρχονται σε 1.956, σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Κέρκυρας, της Ιθάκης, της Ζακύνθου, της Ηπείρου, της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις πρώτες 10 ώρες της σφοδρής κακοκαιρίας που χτύπησε την χώρα, από τις 10:00 το πρωί στις 14 Οκτωβρίου έως και τις 07:00 το πρωί στις 15 Οκτωβρίου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβε συνολικά 779 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής, από αυτές οι 668 ήταν για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, τις ίδιες ώρες στην Κέρκυρα, έγιναν 495 αντλήσεις νερού από οικίες, και πιο συγκεκριμένα στο Ληξούρι Κεφαλονιάς 38, στο Βαθύ Ιθάκης 44, στην Ήπειρο 4, στην Δυτική Ελλάδα 11, στην Κεντρική Μακεδονία 6, στην Στερεά Ελλάδα 2.

Η δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας Μπάλλος

Από τις 07:00 το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Πυροσβεστικό Σώμα δέχθηκε 217 κλήσεις στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων οι 159 ήταν για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή Ζαγκλιβέρι και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έγιναν κλήσεις για 26 αντλήσεις υδάτων από σπίτια μετά από την υπερχείλιση ρέματος της περιοχής. Σημειώνεται ότι συνεργεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μαζί με αυτά περιφερειών και δήμων προχωρούν σε αναλυτική καταγραφή των ζημιών. Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ προέβησαν σε 252 διασώσεις-απομακρύνσεις πολιτών που κινδύνευαν.

Exit mobile version