Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΙΝΑΛ υποψήφιοι – εκλογές: Τι είπαν Παπανδρέου – Λοβέρδος στην πρώτη συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ υποψήφιοι – εκλογές: Τι είπαν Παπανδρέου – Λοβέρδος στην πρώτη συζήτηση

ΚΙΝΑΛ υποψήφιοι - εκλογές: Δεν κάνουν πίσω Λοβέρδος, Ανδρουλάκης

Παρέμβαση για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και την εξέλιξη σχολίασε σε ομιλία του και ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε ότι θα κάνει επαφές με όλους τους υποψηφίους και τον γραμματέα του κόμματος, τονίζοντας ότι «η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική». Στην ανακοίνωσή του καταλήγει ότι «σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές», ενώ σημειώνει ότι για την πρωτοβουλία του έχει ενημερωθεί σχετικά και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η πρώτη αντίδραση Λοβέρδου

Σε ομιλία του στην Εύβοια ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε την εξέλιξη με την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά και να εγγυηθούν τις διαδικασίες και την ενότητα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Πρώτη επικοινωνία Λοβέρδου – Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό. Φέρεται μάλιστα να ρώτησε ευθέως τον κ. Παπανδρέου αν επιδιώκει με αυτή την κίνηση να αναβάλει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Ενα σενάριο το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά ο πρώην πρωθυπουργός. Στο ερώτημα Λοβέρδου τότε προς τι αυτή η πρωτοβουλία που πήρε, η απάντηση που έλαβε τηλεφωνικώς δεν ήταν ξεκάθαρη. Οπως φαίνεται θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα, όταν συνομιλήσουν εκ νέου.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε τηλεφωνικά και με τον Παύλο Γερουλάνο με τον οποίο θα συναντηθεί διά ζώσης σήμερα. Στην πρώτη επικοινωνία που είχαν, ο κ. Γερουλάνος φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην πρωθυπουργό, ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει από χθες ραντεβού και τηλεφωνήματα. Εχει συναντήσει τον γραμματέα της ΚΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη διά ζώσης, ενώ θα συναντήσει και τον Παύλο Χρηστίδη.

O Γιώργος Παπανδρέου μίλησε χθες τηλεφωνικά – πριν την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του – και με τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος. Ο κ. Κεγκέρογλου επιστρέφει το μεσημέρι από την Κρήτη και πιθανότατα θα κάνουν σήμερα το ουσιαστικό ραντεβού, στο γραφείο Παπανδρέου στη Βουλή. Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε μέσω zoom και με τον Χάρη Καστανίδη, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό πού κατέληξε η κουβέντα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις