Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Έγκλειστος συστηνόταν ως τραπεζικός υπάλληλος
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Έγκλειστος συστηνόταν ως τραπεζικός υπάλληλος

Απάτες: Τουλάχιστον 250.000 είχε υφαρπάξει σπείρα που υποσχόταν στα θύματα αναδρομικά συντάξεων.

Απίστευτο. Έγκλειστος των φυλακών, κατάφερνε επί δώδεκα μήνες να παρουσιάζεται τηλεφωνικά σε πολίτες σαν ανώτερο στέλεχος τράπεζας, να υπόσχεται αναδρομικά συντάξεων και να υφαρπάξει εν τέλει πάνω από 250.000 ευρώ! Η υπόθεση της απάτης έρχεται στο φως μετά από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρίπολης, οι οποίοι κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατευθύνονταν από τον έγκελιστο σε βάρος του οποίου επ΄σιης σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με την επίσμη ενημέρωση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 20, 21, 28 και 42 ετών, αντίστοιχα,ως μέλη του κυκλώματος της οργάνωσης των απατεώνων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων, απάτες και απόπειρες αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 44χρονο ημεδαπό άτομο, ο ποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης. Από την αξιοποίηση στοιχείων αλλά και από τα αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από το μήνα Οκτώβριο του 2020 έως και τη σύλληψή τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατάφερναν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο τρόπος δράσης

Ιδού, πως δρύσε η ομάδα που εξαπατούσε πολίτες, που περίμεναν να εισπράξουν αναδρομικά των συντάξεών τους: «Ο αρχηγός αυτής, όντας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες, παρουσιαζόμενος κυρίως ως τραπεζικός υπάλληλος του υποκαταστήματος της περιοχής τους και με το πρόσχημα ότι δικαιούνταν αναδρομικά συντάξεων, είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα, κατάφερνε να τους πείσει να καταβάλλουν χρηματικά ποσά δήθεν ως παρακράτηση του αντίστοιχου φόρου, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ανήκαν σε έτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσαν ως “βιτρίνα”.

Το κόλπο με τα κινητά

»Τα μέλη προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons)». Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά τους δώδεκα μήνες της δράσης τους, είχαν διαπράξει, τουλάχιστον σαράντα επτά περιπτώσεις απατών και αποπειρών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Έρευνα στο κελί του εγκλείστου

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και στο κελί του έγκλειστου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -10.675 ευρώ, καθώς και αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις