Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κουρτίνα μπάνιου: Δύο τρόποι να πλυθεί
PLUS

Κουρτίνα μπάνιου: Δύο τρόποι να πλυθεί

Κουρτίνα μπάνιου: Δύο εύκολοι τρόποι να πλένετε την κουρτίνα σας κάθε φορά που λερώνεται

Η πλαστική κουρτίνα μπάνιου λερώνεται εύκολα, με αποτέλεσμα η λύση αυτού του προβλήματος να είναι αναγκαία. Αρχικά, μπορεί να αντικαθίσταται συχνά, καθώς η τιμή της είναι σχετικά προσιτή, όμως με την πάροδο του χρόνου το κόστος αυξάνεται. Άρα, δεν παραμένει κάτι άλλο πέρα από το να πλένεται, εξοικονομώντας, έτσι, χρήματα και χρόνο σε βάθος χρόνου. Άλλωστε, αναλόγως συμβουλεύει και η Lauren Bowen, διευθύντρια του Two Maids and a Mop: «Αντί να ξοδεύετε χρήματα για την αντικατάσταση της κουρτίνας κάθε μήνα, μπορείτε απλά να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο για να την καθαρίσετε».

Υπάρχουν δύο ανώδυνες και εύκολες μέθοδοι πλυσίματος της κουρτίνας του μπάνιο: πλύσιμο στο πλυντήριο και πλύσιμο στο χέρι. Ιδανικά, για να μη μουχλιάζει η κουρτίνα σας, καλό είναι να την πλένετε μια φορά το μήνα, είτε στο χέρι, είτε στο πλυντήριο (αν και υπάρχει κίνδυνος να ξεθωριάσουν τα χρώματα). Προσθέστε μια πετσέτα μπάνιου στον κάδο του πλυντηρίου, όταν πλένετε την κουρτίνα και αποφύγετε το ζεστό νερό.

1η: Στο πλυντήριο

Η κουρτίνα μπαίνει να πλυθεί στο πλυντήριο με ζεστό νερό και ξίδι, σόδα ή απαλό απορρυπαντικό ρούχων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα τρία και όχι όλα μαζί ταυτόχρονα, αλλιώς ενδέχεται να προκληθεί μια δυσάρεστη χημική αντίδραση στο πλυντήριο. Στη συνέχεια, βάζετε την καθαρή, πλέον, κουρτίνα μπάνιου ξανά πίσω στη ράβδο της για να στεγνώσει.

2η μέθοδος: Στο χέρι

Επίσης, η κουρτίνα μπορεί να πλυθεί και στο χέρι, χρησιμοποιώντας σόδα και ένα πανί μικροϊνών. Αρχικά, βρέχετε το πανί και στη συνέχεια ρίχνετε πάνω μαγειρική σόδα. Μετά το τρίψιμο, ξεπλένετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε στα σημεία που χρειάζεται μέχρι να έχετε μια καθαρή κουρτίνα. Με αυτή τη μέθοδο μπορείτε να αποκτήσετε και ένα ωραίο φρέσκο άρωμα στο μπάνιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις