Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυλακές Χαλκίδας: Βρέθηκε ομοίωμα πραγματικής χειροβομβίδας
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Χαλκίδας: Βρέθηκε ομοίωμα πραγματικής χειροβομβίδας

Φυλακές Χαλκίδας: Χειροβομβίδα-ομοίωμα πραγματικής, στο σωφρονιστικό κατάστημα, προβληματίζει τους αρμόδιους ως προς την τελική της χρησιμοποίηση. Βρέθηκε σε αιφνιδιαστική έρευνα σωφρονιστικών υπαλλήλων μαζί ρούτερ, κινητό τηλέφωνο, φορτιστές και μπαταρία. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος Αλβανού κρατουμένου, χαμηλού εγκληματικού προφίλ.

Εύρημα-μυστήριο προβληματίζει έντονα τους υπευθύνους ασφαλείας των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Σε αιφνίδια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Οκτωβρίου από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε κελιά-θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, βρέθηκε μεταξύ άλλων μια χειροβομβίδα-ομοίωμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, «κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικό ομοίωμα χειροβομβίδας, ρούτερ, κινητό τηλέφωνο, 2 φορτιστές και μπαταρία κινητού».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, o προβληματισμός από το εύρημα προκαλείται και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κρατουμένων, που εκτίουν ποινές στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, είναι για οικονομικά αδικήματα.

Δικογραφία σε βάρους κρατουμένου και σενάρια απόδρασης

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι κάτοχος της πλαστικής χειροβομβίδας είναι ένας Αλβανός κρατούμενος, ο οποίος δεν είναι από τους λεγόμενους σκληρούς κακοποιούς. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η χειροβομβίδα ήταν δική του, καθώς θα μπορούσε να την τοποθετήσει στο χώρο του οποιοσδήποτε άλλος. Από μόνο του το εύρημα δεν μπορούσε βέβαια να προκαλέσει ζημιά. Όμως, σε μία τυχόν επιχείρηση απόδρασης η εκφοβισμού των σωφρονιστικών για οποιοδήποτε σκοπό, δεν θα μπορούσαν οι τελευταίοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι πρόκειται για ομοίωμα χειροβομβίδας και όχι για πραγματική.

Το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα που ανακοίνωσε η Σοφία Νικολάου

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ότι  εντός της επόμενης πενταετίας, θα αναγερθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας. Θα έχει χωρητικότητα 1.000 κρατουμένων, οι οποίοι εμπλέκονται αποκλειστικά σε εγκλήματα οικονομικής φύσεως. Η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, συνοδευόμενη από το διευθυντή των φυλακών Σπύρο Αθανασίου, επισκέφθηκε στις αρχές Οκτωβρίου το χώρο, όπου θα ανεγερθεί η νέα φυλακή.

Πρόκειται για έκταση 80 στρεμμάτων που τυγχάνει Δημόσιο Ακίνητο, καθώς αποτελεί τμήμα του Παλαιού Πεδίου Βολής Χαλκίδας. Το υπάρχον Κατάστημα Κράτησης θα αξιοποιηθεί και θα αποδοθεί προς χρήση στους κατοίκους. «Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για την ανάπλαση των φυλακών αυτών. Για να αποδοθούν τα 9 στρέμματα προς όφελος αποκλειστικά των πολιτών της Χαλκίδας», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Νικολάου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις