Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Ελλάδος: Φεύγουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και έρχονται οι ξένοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Ελλάδος: Φεύγουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και έρχονται οι ξένοι

Εθνική Ελλάδος: Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, ενώ η Εθνική "αναγκάζεται" να παίρνει ξένους ποδοσφαιριστές.

Λένε και δεν έχουν άδικο, πως η Ελλάδα…τρώει τα παιδιά της! Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους απόφοιτους των Πανεπιστημιακών Σχολών και ιδιαίτερα της ιατρικής, αλλά σε όλες! Βέβαια δεν μιλάμε για τα σπουδαία μυαλά που τα…αρπάζουν οι Αμερικανοί, οι Εγγλέζοι ή οι Γερμανοί, αλλά για τα παιδιά εκείνα που δεν μπορούν να βρουν εδώ δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασαν ή αν βρίσκουν ο πρώτος μισθός είναι μόλις και με το ζόρι 850 ευρώ και έτσι…παίρνουν τον ομματιών τους και την κάνουν, για ένα καλύτερο αύριο! Το ίδιο συμβαίνει και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό με τους ποδοσφαιριστές! Στην περίπτωση αυτή τα ελληνόπουλα που βρίσκουν…κλειστές τις πόρτες των ομάδων τους, επειδή οι ξένοι που έχουν καλύψει όλες τις θέσεις προτιμούνται από τους προπονητές, θέλουν και προσπαθούν να φύγουν για…άλλη γη, για άλλα μέρη!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Φυσικά υπάρχουν και τα ελληνόπουλα εκείνα που οι ομάδες τα πωλούν έναντι πολλών, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως είναι ο Μανωλάς, ο Βλαχοδήμος, ο Τσιμίκας, ο Πέλκας, ο Τζόλης, ο Δουβίκας, ο Σταφυλίδης που γράφουν πια την δική τους χρυσή σελίδα με τα χρώματα των ομάδων που αγωνίζονται. Με την ευκαιρία πρέπει να αναφερθώ στην περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα ο οποίος με το σπαθί του, με τις εμφανίσεις του στην Λίβερπουλ έχει κάνει τον προπονητή του τον Γερμανό Γιούργκεν Κλοπ να τρίβει τα χέρια του απο χαρά. Ο Ολυμπιακός απο την πώληση του στην Λίβερπουλ έβαλε στο ταμείο του περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ! Το ίδιο πολλά εκατομμύρια ευρώ κέρδισε και ο ΠΑΟΚ από την πώληση στην Νόριτς τόσο του Γιαννούλη όσο και του Τζόλη.

Οι «μετανάστες» ποδοσφαιριστές της Εθνικής

Οι μετανάστες ποδοσφαιριστές αποτελούν σήμερα τον βασικό κορμό της Εθνικής μας ομάδας. Πρέπει να υπογραμμίσω πως η Εθνική μας δυσκολεύεται πολλές φορές να κερδίσει ομάδες με παίκτες κατώτερους, με αποτέλεσμα να χάνει τον στόχο της, όπως συνέβη εφέτος στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου! Για τις μέτριες έως και κακιές εμφανίσεις της Εθνικής μας, όπως έχω πει πολλές φορές φταίμε όλοι. Και ιδιαίτερα οι ομάδες, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούν στα παιχνίδια τους μόνο ξένους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική μας να μην μπορεί να παρατάξει αξιόμαχη, ανταγωνιστική ομάδα. Έτσι ο ομοσπονδιακός προπονητής αναγκάζεται να καταφύγει στους…μετανάστες οι οποίοι έχουν πάρει πια την Εθνική μας στην πλάτη τους! Παρόλα αυτά πρέπει κάτι να αλλάξει, γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν παίκτες ούτε και από τους μετανάστες για να κληθούν στην Εθνική μας. Μπορεί να ακούγεται κάπως, είναι όμως αλήθεια. Ναι, είναι νόμιμο να αγωνίζονται μόνο ξένοι ή περισσότεροι ξένοι από ότι Έλληνες στις ομάδες μας, όμως δεν είναι ηθικό. Και οι Έλληνες που έχουν φιλότιμο ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο αγώνας Ελλάδας – Σουηδίας

Στο ποδόσφαιρο όπως αποδείχθηκε για άλλη μια φορά δεν κερδίζει ο καλύτερος. Η Εθνικής μας το βράδυ της Τρίτης στη Στοκχόλμη στο πρώτο ημίχρονο είχε κατοχή μπάλας, έφθασε κοντά στην…πηγή αλλά νερό δεν ήπιε! Δυο φορές η μπάλα χτύπησε στα δοκάρια της εστίας του Όλσεν σε σουτ του Μασούρα και κεφαλιά του Παυλίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο στο 59’ σε μια από τις αντεπιθέσεις της Σουηδίας ο άπειρος Μαυροπάνος έκανε πέναλτυ-δώρο και η Σουηδία με τον Φαρσμπεργκ έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά αργοτερα ο Όλσεν έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα έφθασε στην περιοχή της Ελληνικής ομάδας, όπου υπήρξε σύγχυση και ο Κιτ εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο δώρο και από το πουθενά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βλαχογιάννη για το 2-0.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις