Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκβιασμός ανήλικης: Απειλούσε 15χρονη με γυμνές φωτογραφίες
ΕΛΛΑΔΑ

Εκβιασμός ανήλικης: Απειλούσε 15χρονη με γυμνές φωτογραφίες

Εκβιασμός ανήλικης: Η καταγγελία 15χρονης από την Αθήνα.

Έναν εφιάλτη ζούσε ένα 15χρονο κορίτσι, κάτω από τους συνεχείς εκβιασμούς ενός άνδρα, με τον οποίο είχε γνωριμία μέσω του Instagram. Σύμφωνα με την καταγγελία της 15χρονης μαθήτριας, ο άνδρας αυτός, αρχικά την παρέσυρε, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της και την αθωότητά της, να του στείλει τολμηρές φωτογραφίες. Από τη στιγμή που έγινε το πρώτο λάθος, η ζωή του κοριτσιού μετατράπηκε σε κόλαση. Ο δράστης, άρχισε να εκβιάζει το κορίτσι, να στέλνει ακόμη πιο τολμηρές φωτογραφίες, απειλώντας ότι τα δημοσιοποιήσει σε διάφορα μέσα αυτές που είχε ήδη στην κατοχή του!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τη στιγμή που το εκβιαζόμενο κορίτσι δεν έστελνε άλλες φωτογραφίες, ο δράστης παραποίησε σύμφωνα με την Αστυνομία κάποιες από τις υπάρχουσες, τοποθετώντας με τεχνικά μέσα άλλα σώματα γυναικών που έβρισκε στο διαδίκτυο σε πολύ τολμηρές στάσεις αλλά με το πρόσωπό της. Το κορίτσι, δεν άντεξε να ζει άλλο κάτω από τους στυγνούς εκβιασμούς του ανθρώπου που δεν είχε συναντήσει ποτέ. Εκμυστηρεύτηκε την φρικτή κατάσταση που ζούσε στην οικογένεια της και ακολούθησε η καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αξιωματικοί της οποίας έδωσαν τέλος στην υπόθεση.

Ιδού η λιτή ανακοίνωση της Δίωξης για το πολύ σοβαρό θέμα, που αγγίζει μεγάλο τμήμα της νεολαίας για τις παγίδες που κρύβονται στο διαδίκτυο, κάποιες φορές:

«Η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης παραποίησε φωτογραφίες της και με την απειλή δημοσιοποίησής τους, απέσπασε πλήθος φωτογραφιών της με ευαίσθητο περιεχόμενο τις οποίες δημοσιοποίησε σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας τα ψηφιακά ίχνη μετά την ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα, έφθασαν στον έως τότε άγνωστο και προχώρησαν στη σύλληψή του και στην κατάσχεση υπολογιστών και άλλων ψηφιακών μέσων.  Ο συλληφθείς, αναφέρουν,  με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

woman's face on black background
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις