Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μειονοτικοί βουλευτές – Ξάνθη: Ο δήμος εξηγεί γιατί τους απαγόρευσε να καταθέσουν στεφάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μειονοτικοί βουλευτές – Ξάνθη: Ο δήμος εξηγεί γιατί τους απαγόρευσε να καταθέσουν στεφάνι

Μειονοτικοί βουλευτές - Ξάνθη: Το πρωτόκολλο που επικαλείται ο δήμος Ξάνθης για τις εκδηλώσεις εορτασμού των τοπικών επετείων.

Ο δήμος Ξάνθης με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την έκπληξή του στην καταγγελία που έκανε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν για “αναίτιο αποκλεισμό των μειονοτικών βουλευτών από την κατάθεση στεφανιών στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης για την 102η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης”. Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι: “Βάσει του πρωτοκόλλου που ακολουθείται στις εκδηλώσεις εορτασμού των τοπικών επετείων σε όλη την ελληνική επικράτεια, στεφάνι καταθέτει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που ορίζεται να συμμετάσχει σε αυτές, ο οποίος και εκπροσωπεί θεσμικά το ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας από τους τρεις βουλευτές της περιοχής μας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) δεν κατέθεσε στεφάνι.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι αυτό δε συνέβη

Εντούτοις, οι βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την τόσο σημαντική όσο και συμβολική πράξη, ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους -αρκεί βεβαίως οι πολιτικοί τους φορείς, με έγγραφό τους να έχουν ενημερώσει εγκαίρως τον Δήμο Ξάνθης. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι αυτό δε συνέβη…”.

“Είναι απορίας άξιον”, συνεχίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, “πώς ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός, όπως ο κ. Μπαράν Μπουρχάν, δε γνωρίζει αυτή την τυπική διαδικασία, κυρίως όταν ο ίδιος έχει συμμετάσχει ως βουλευτής, σε ανάλογη εκδήλωση πέρσι, έχει παρακολουθήσει τις καταθέσεις στεφάνων από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας – στους οποίους και πάλι δεν συμπεριλαμβανόταν – χωρίς, ωστόσο τότε να εκφράσει την παραμικρή διαμαρτυρία”.

“Καλούμε τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ”, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης, “να επαναπροσδιορίσει τη θέση του με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, όπως άλλωστε εκφράζει η επέτειος – ορόσημο που γιορτάζουμε σήμερα. Τιμώντας τους ήρωες που μας πρόσφεραν την ελευθερία, καθώς και τους άντρες και τις γυναίκες που αγωνίστηκαν γι’ αυτήν, στον αιώνα που ακολούθησε. Συνεχίζοντας αυτόν τον ιστορικό βηματισμό, ενωμένοι. Χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μακριά από παρεξηγήσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Με το βλέμμα στο μέλλον. Με πίστη, ελπίδα και δημιουργική συμπόρευση. Χτίζοντας όλοι μαζί το αύριο, που αξίζει σε μας και τις επόμενες γενιές”.

Το γεγονός επέκρινε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, λέγοντας ότι “ο Δήμος Ξάνθης απέκλεισε βουλευτή της ελληνικής Βουλής να καταθέσει στεφάνι για την απελευθέρωση της Ξανθης. Επικίνδυνες αντιλήψεις, άλλων εποχών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις