Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σαρίποβα – Ζβέρεφ κακοποίηση: Σοκ στο τένις μετά τη ‘βόμβα’ της πρώην παίκτριας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σαρίποβα – Ζβέρεφ κακοποίηση: Σοκ στο τένις μετά τη ‘βόμβα’ της πρώην παίκτριας

Σαρίποβα - Ζβέρεφ κακοποίηση:Η ATP ερευνά τις σοβαρές καταγγελίες για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση

Σάλος στον κόσμο του τένις καθώς η ATP ανακοίνωσε ότι ερευνά τους ισχυρισμούς για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση της Όλγκα Σαρίποβα από τον πρώην φίλο της και Ολυμπιονίκη, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ολα άρχισαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η πρώην παίκτρια κατηγόρησε δημοσίως τον Γερμανό τενίστα και νο4 της παγκόσμιας κατάταξης για μια σειρά σοβαρών επιθέσεων, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Μια συνέντευξη της Σαρίποβα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Slate τον Αύγουστο περιείχε νέους ισχυρισμούς, μεταξύ των οποίων ότι ο Σβέρεφ την χτύπησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους κατά τη διάρκεια του ATP Masters τον Οκτώβριο του 2019.

ATP: Οι ισχυρισμοί εναντίον του Σβέρεφ είναι σοβαροί

Ο Massimo Calvelli, διευθύνων σύμβουλος της ATP, δήλωσε: “Οι ισχυρισμοί που εγείρονται εναντίον του Αλεξάντερ Σβέρεφ είναι σοβαροί και έχουμε ευθύνη να τους αντιμετωπίσουμε. Ελπίζουμε ότι η έρευνά μας θα μας επιτρέψει να διαπιστώσουμε τα γεγονότα και να καθορίσουμε τις κατάλληλες ενέργειες. Καταλαβαίνουμε ότι ο Ζβέρεφ χαιρετίζει την έρευνά μας και αναγνωρίζουμε ότι αρνείται όλους τους ισχυρισμούς. Θα παρακολουθούμε επίσης τυχόν περαιτέρω νομικές εξελίξεις”.

Επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της

O Σβέρφ και η Σαρίποβα ήταν ζευγάρι για σχεδόν ένα χρόνο. ενώ γνωρίζονταν από τα εφηβικά τους χρόνια, όταν και οι δύο έπαιζαν τένις. Σύμφωνα με την Σαρίποβα, ο Σβέρεφ σε ένα από τα επεισόδια είχε καλύψει το πρόσωπό της με ένα μαξιλάρι μέχρι να μη μπορεί πλέον να αναπνεύσει, κλιμακώνοντας την κακοποίηση που είπε ότι έχει υποστεί για μεγάλο μέρος της σχέσης τους.

Η ίδια έχει κάνει λόγο για κτητική συμπεριφορά του Ζβέρεφ, ενω κατά τη διάρκεια του Masters στη Νέα Υόρκη της ασκήθηκε σωματική βία, με την τενίστρια να φεύγει τελικά τρέχοντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και να βγαίνει ξυπόλυτη στο δρόμο. “Αυτή τη φορά, πραγματικά φοβήθηκα για τη ζωή μου”, είχε δηλώσει.

Τον Αύγουστο η Σαρίποβα έδωσε μια ακόμη συνέντευξη. Όπως είπε, ενώ βρισκόντουσαν στη Γενεύη για το Laver Cup ο Ζβέρεφ της έδωσε μια γροθιά στο πρόσωπο μέσα στο δωμάτιο όπου διέμεναν. Μάλιστα αποκάλυψε ότι αφού έφυγε ο Γερμανός τενίστας, επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της κάνοντας δύο συνεχόμενες φορές ένεση ινσουλίνης. Όταν ο Σβέρεφ επέστρεψε αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα, αλλά ένας υπάλληλος του Laver Cup φέρεται να παρενέβη και την έπεισε να τον αφήσει να μπει. Το ίδιο, όπως είπε η πρώην τενίστρια συνέβη και στη Σαγκάη, σε ένα ακόμη τουρνουά. Η Σαρίποβα συνέχισε λέγοντας ότι ένας φίλος της από τη Νέα Υόρκη τη βοήθησε να ξεφύγει από αυτόν στη Σαγκάη και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι της στη Ρωσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις