Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύνταγμα επεισόδια – τώρα: Χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης
ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα επεισόδια – τώρα: Χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης

Σύνταγμα επεισόδια - τώρα: Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο να μετακινηθούν προς την οδό Αμαλίας και να κλείσουν την κυκλοφορία. Η αστυνομία έχει δημιουργήσει φραγμό στην Οθωνος και δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να περάσουν στην Αμαλίας.

Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Οπως υποστηρίζουν, γίνεται απόπειρα τρομοκράτησής τους από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις, μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση

Αμεση ήταν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για «βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση». «Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει», προσθέτει.

Βίντεο από iefmerida

ΕΛΑΣ: Τηρήθηκε ο νόμος στην πορεία των εκπαιδευτικών

Κανονικά εφαρμόστηκε και κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ο νόμος για τις πορείες σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Οι συγκεντρωθέντες του πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κινήθηκαν σε μία λωρίδα στην λεωφόρο Αμαλίας και στην Πανεπιστημίου. Η αστυνομία είχε οργανώσει απαραίτητο φραγμό κρατώντας ανοιχτό το δρόμο μπροστά από τη Βουλή και η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίστηκε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις συναθροίσεις και η νέα φιλοσοφία διαχείρισής τους από την αστυνομία διαμορφώνει μία ριζικά διαφορετική κουλτούρα, που έχει ως στόχο όχι τη διάλυση, αλλά την περιφρούρηση και την προστασία των συναθροίσεων και τη διευκόλυνση της νόμιμης άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, χωρίς τη διατάραξη της κοινωνικο-οικονομικής ζωής ή την πρόκληση επεισοδίων και καταστροφών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις