Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οικιακή βοηθός – ληστεία: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία για Γεωργιανή
ΕΛΛΑΔΑ

Οικιακή βοηθός – ληστεία: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία για Γεωργιανή

Οικιακή βοηθός - ληστεία: Η Ασφάλεια Πειραιά ανέλαβε την υπόθεση

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για τον εντοπισμό μιας γυναίκας, από τη Γεωργία κατά πάσαν πιθανότητα, η οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών 82χρονου, τον οδήγησε για να τον ληστέψει ένα βήμα πριν από τον αθάνατο! Δηλαδή, ενώ, υποτίθεται, τον πρόσεχε και τον περιποιόταν καταγγέλλεται ότι έριξε στο ρόφημά του χάπια με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να βρεθεί πεσμένος στο δάπεδο του χολ από ενοίκους πολυκατοικίας στη Νίκαια όπου διαμένει.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται, με την κατάσταση της υγείας του, κατά τους θεράποντες ιατρούς να έχει σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα μες τα ίδια στοιχεία η αλλοδαπή γυναίκα, η οποία απάντησε σε αγγελία των στενών συγγενών του 82χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, διαφεύγοντας από το διαμέρισμα σε πολυκατοικία της Νίκαιας, άρπαξε 490 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από τη σύνταξη του 82χρονου.

«Βάλαμε μία αγγελία και λάβαμε αρκετά τηλέφωνα. Μία κυρία μας είπε να πάρουμε τη συγκεκριμένη»,  δήλωσε ο γιος του ηλικιωμένου.

«Ξαφνικά», συνέχισε «μετά από μία με δύο ώρες,  μας κάλεσε η σπιτονοικοκυρά της πολυκατοικίας, η οποία νοικιάζει το σπίτι στους γονείς μου, ότι ο πατέρας μου είναι πεσμένος στον διάδρομο του σπιτιού με την πόρτα ανοιχτή , η μητέρα μου είχε βγει έξω, χτυπούσε τις πόρτες τρομοκρατημένη με αυτό που είδε.

man walking using brown cane carrying white bag near brown buildings at daytime
Δε μιλούσε καλά

Βρήκαμε τον πατέρα μου, σχεδόν αναίσθητο στο χολ, πεσμένο να μην μπορεί να μιλήσει καλά και να μην μπορεί να κουνηθεί. Μας μιλούσε, αλλά, όπως μία εικόνα εγκεφαλικού, να το πω έτσι. Όταν ένας άνθρωπος έχει υποστεί εγκεφαλικό να το πω έτσι και άρχισε να μας λέει τα χρήματα, ότι του λείπουν τα χρήματα. Βρήκα το χαρτί της ανάληψης από την Τράπεζα που είχε κάνει το ίδιο το πρωί και τα χρήματα αυτά έλειπαν και η οικιακή βοηθός είχε γίνει καπνός». Η Ασφάλεια Πειραιά, που έχει λάβει την καταγγελία την διερευνά για να αποκαλυφθεί πλήρως πως έχει η σοβαρή υπόθεση και να εντοπιστεί η μυστηριώδης γυναίκα, που δήλωσε Γεωργιανή.

Κομβικό στοιχείο για την έρευνα, αποτελεί ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου επικοινώνησε αρχικά για να λάβει τη θέση της οικιακής βοηθού. Αν και το τηλέφωνο από τη στιγμή της εξαφάνισης δεν φαίνεται να είναι σε λειτουργία, ευελπιστούν οι αστυνομικοί ότι θα καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Επίσης, αναμένουν οι αστυνομικοί και το πόρισμα από την τοξικολογική εξέταση, στην οποία έχει υποβληθεί στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι του έδωσε η γυναίκα υπνωτικά η άλλου είδους χάπια. Μέχρι τότε, η έρευνα συνεχίζεται γιατί η εξέτασή της θεωρείται πολύ σημαντική από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πειραιά.

man walking near scaffolding during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις