Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Παλιοσπύρου: Η ανατριχιαστική κατάθεση της Ιωάννας
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Παλιοσπύρου: Η ανατριχιαστική κατάθεση της Ιωάννας

Δίκη Παλιοσπύρου: Ξεκίνησε η δίκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Συγκλόνισε με την κατάθεσή της στο δικαστήριο για την φρικτή επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε, η Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς το κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα, μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμη δεν κατάλαβα τι ήταν και εφυγε τρέχοντας.

Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντου πάνω μου. Ηταν παντού στο σωμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρωτό πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοηθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω βοήθεια φώναζα. Πήγα στο νιπτήρα έριχαν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα. Έπιαναν το προσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω. …Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί λιώνανε πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να να σώσω τον ευατό μου. Φώναζα θεε μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς».

Περιστοιχισμένη από πάνοπλους αστυνομικούς η κατηγορούμενη στην αίθουσα του δικαστηρίου

Νωρίτερα,  στις 09:15, λίγα λεπτά μετά την Ιωάννα, στο δικαστήριο είχε φτάσει η κατηγορούμενη με χειροπέδες η οποία και μπήκε από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου. Την στιγμή εκείνη, οι συνήγοροι της Ιωάννας και η μητέρα της την πλησίασαν ενημερώνοντάς την πως η κατηγορούμενη βρίσκεται στο κτήριο των δικαστηρίων. «Μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς… είναι ανθρώπινο» της είπαν χαρακτηριστικά. Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και όχι στο εδώλιο, ενώ η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας ήταν να την κοιτάζει επίμονα. Η κατηγορούμενη περιστοιχίζεται από αστυνομικούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις