Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Κρήτη: Τα παράπονα κατοίκων και ξ σπόντα του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Κρήτη: Τα παράπονα κατοίκων και ξ σπόντα του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης - Κρήτη: Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους κατοίκους στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Ένα στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη σεισμόπληκτη Κρήτη, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την περιοδεία του στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου εκατοντάδες σπίτια έχουν ισοπεδωθεί ή πληγεί σοβαρά από τον σεισμό, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολλούς από τους κατοίκους που είδαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλους τους κόπους της ζωής τους να καταστρέφονται. Η κάμερα του cretapost, κατέγραψε δύο πολίτες που άρχισαν να εκφράζουν έντονα τα παράπονά τους αλλά και την αγωνία τους. “Το χωριό καταστράφηκε όλο” είπε ένας άνδρας και μία γυναίκα που στεκόταν δίπλα του απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη ρώτησε: “Θα μείνουμε στα λόγια όπως πάντα;”.

Ο πρωθυπουργός απάντησε κατηγορηματικά “Όχι όπως πάντα. Σίγουρα όχι όπως πάντα”. Η γυναίκα όμως συνέχισε τα παράπονά της λέγοντας πως η τοπική κοινωνία έχει καταστραφεί από τον κορονοϊό, ενώ τώρα ο σεισμός τους αποτελείωσε. Παράλληλα, τόσο η ίδια όσο και ο άνδρας άρχισαν να κάνουν παράπονα για τις καθυστερήσεις στον συντονισμό για την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους: “Οι σκηνές ήρθαν αργά, ζητούσαν από τον κόσμο να φέρει κουβέρτες και σεντόνια, απαράδεκτα πράγματα”.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ενώ στη συνέχεια έληξε τη συζήτηση λέγοντας: “Θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξουμε τη πόλη από την αρχή. Και αυτή τη φορά θα την φτιάξουμε σωστά”. Στη φράση αυτή η γυναίκα του απάντησε: “Πάλι οι ευθύνες σε μας, πάλι οι ευθύνες στον κόσμο!”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει την ευθύνη στους κατοίκους

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “εξοργιστική έλλειψη ενσυναίσθησης” του πρωθυπουργού. “Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη “μη σωστή” κατασκευή των σπιτιών τους. Η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις