Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία στη Μητροπόλεως: Το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Μαζί με τον 33χρονο, συνελήφθη και μία 36χρονη γυναίκα

Ένα σημειωματάριο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου δραπέτη φυλακών με τις στενές σχέσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είναι ο οδηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, η οποία συνεχίζει την έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του όσο ήταν ελεύθερος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 33χρονος, ο οποίος όπως ανακοίνωσε επίσημη η αστυνομία κατηγορείται εκτός της ληστείας στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου και για άλλες δύο , επίσης σε τράπεζες, σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία, ήταν δραπέτης από τις 2 Αυγούστου, από το σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή 46 χρόνων φυλάκισης για ένοπλη ληστεία, στη Θεσσαλονίκη, πυροβολισμούς κατά αστυνομικών και οπλοκατοχή.

Μαζί με τον 33χρονο, ο οποίος στη ληστεία στη  Μητροπόλεως καταφέρθηκε κατά του «συστήματος και πολιτικών προσώπων», συνελήφθη στην επιχείρηση που έλαβε χώρα στην οδό Κατεχάκη, στο ύψος των Ελληνορώσων και μία 36χρονη γυναίκα, η οποία τον συνόδευε. Ήδη αναζητείται ο συνεργός του, ο οποίος στη δικογραφία που σχηματίστηκε κατηγορείται για συμμετοχή και στις τρεις ληστείες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους (σ.σ. εννοεί τη γυναίκα), για -κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, νομοθεσία για τα όπλα και τα ναρκωτικά, περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς με τον αναζητούμενο, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τραπεζών σε περιοχές της Αττικής.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από την κατοχή τους και σε οικία, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα, 3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια, περίστροφο με 6 φυσίγγια, ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια, νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 33χρονος από την 02-08-2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) και αναζητείτο. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις