Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπόλεως ληστεία σε τράπεζα: Συνελήφθη ο ληστής με το τατουάζ
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπόλεως ληστεία σε τράπεζα: Συνελήφθη ο ληστής με το τατουάζ

Μητροπόλεως ληστεία σε τράπεζα: Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μαζί του εκτός από το καλάσνικοφ και άλλα όπλα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο ληστής με το τατουάζ, ο οποίος μαζί μ΄ έναν ακόμα συνεργό του, είχε πραγματοποιήσει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς τη Δευτέρα το μεσημέρι στη λεωφόρο Κατεχάκη και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε. Πάνω του φέρεται να έφερε βαρύ οπλισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί όταν τον συνέλαβαν βρήκαν πάνω του ένα καλάσνικοφ

Οι κινήσεις των ληστών είχαν καταγραφεί καρέ – καρέ από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας. Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο ένας από τους δύο ληστές είχε στο χέρι του ένα χαρακτηριστικό τατουάζ, που βοήθησε τους αστυνομικούς να ταυτοποίησουν τον σεσημασμένο κακοποιό και μετά από επίμονες έρευνες να τον βρουν και τον συλλάβουν.

Ήταν δραπέτης των φυλακών και έχει διασυνδέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως ο 33χρονος συλληφθείς ήταν δραπέτης των φυλακών, από το περασμένο καλοκαίρι. Εξέτιε ποινή κάθειρξης 43 ετών για ληστείες και δεν επέστρεψε μετά από πενθήμερη άδεια. Εκτός από τη ληστεία στη Μητροπόλεως, ο βαρυποινίτης ληστής φέρεται ν΄ εμπλέκεται σε άλλες δύο ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών, τον περασμένο Αύγουστο και – σύμφωνα με την αστυνομία – να έχει επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Συγκεκριμένα. στις 3 Αυγούστου, είχε πάρει για 4η φορά άδεια από τις φυλακες Λάρισας όπου ήταν έγκλειστός και 15 ημέρες μετά, στις 18 Αυγούστου, συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Μεταμόρφωση, όπου απειλούσε τον υπάλληλο κρατώντας ένα υποπολυβόλο ΜΡ5. Στις 14 Σεπτεμβρίου, μαζί με τους συνεργούς του ακινητοποίησε με “βαρύ” οπλισμό υπαλλήλους και πελάτες της τράπεζας αποσπώντας το ποσό των 13.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν πεζή στο κέντρο της Αθήνας. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που εξετάζει αν η ενέργεια ενδεχομένως σχετίζεται με καταζητούμενα άτομα που δρουν με στόχο την ενίσχυση του αποκαλούμενου “επαναστατικού ταμείου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις