Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία σε τράπεζα Μητροπόλεως: Η κινηματογραφική σύλληψη του 33χρονου δραπέτη
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε τράπεζα Μητροπόλεως: Η κινηματογραφική σύλληψη του 33χρονου δραπέτη

Ληστεία σε τράπεζα Μητροπόλεως: Οι αστυνομικοί κατάφεραν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας

Οταν κατέβηκε από ταξί, επί της οδού Κατεχάκη, λίγο πριν από τη διασταύρωσή της με τη λεωφόρο Κηφισίας, ξετυλίχθηκε η κινηματογραφική σύλληψη του 33χρονου δραπέτη, φερόμενου ως δράστη της ληστείας στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως, από αστυνομικούς της  Αντιτρομοκρατικής  και της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, είχαν καταφέρει τα τελευταία 24ωρα, να μπουν στα ίχνη του καταζητούμενου άνδρα με τις διασυνδέσεις με άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, αλλά σε ανάλογες προσπάθειες που προηγήθηκαν, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του. Τελικά αυτό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, όπου κατά πληροφορίες με φίλη του, επισκέφθηκε Σούπερ Μάρκετ για προμήθεια τροφίμων. Τον ακολούθησαν με μοτοσικλέτες και οχήματα, τον είδαν να μπαίνει σε ταξί.

Κατέβηκε στην Κατεχάκη

Επί της Κατεχάκη, ο 33χρονος καταδικασμένος ήδη σε 46 χρόνια κάθειρξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών μετά από ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη, κατέβηκε. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, κρατώντας τσάντες και ένα σακίδιο με τον βαρύ οπλισμό- καλάσνικοφ, πιστόλια, γεμιστήρες- επιχείρησε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Εκείνη τη στιγμή, πλησίασαν αστραπιαία οι αστυνομικοί και τον ακινητοποίησαν πριν προλάβει να κάνει να κάνει την παραμικρή κίνηση κι έχοντας στο νου τους ότι στο παρελθόν πυροβολησε κατά συναδέλφων τους.

Από εκείνη τη στιγμή μεταφέρθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας όπου και εξεταζόταν ως ύποπτος όχι μόνο της ληστείας, από κοινού με συνεργό του, της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και άλλων δύο, επίσης, σε τράπεζες.

Αναγνώριση από βίντεο

Οι αστυνομικοί, που είχαν στη διάθεσή τους βίντεο από τη ληστεία στη Μητροπόλεως όσο και από τις άλλες δύο, τον είχαν ταυτοποιήσει με τον έναν εκ των δραστών καθώς δεν έκανε και προσπάθεια να κρύψει το τατουάζ, που φέρει στο χέρι του. Σε ό,τι αφορά τον συνεργό του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα που έχει κατηγορηθεί για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου και με τον οποίο φέρεται να γνωρίστηκε στη φυλακή.

«Ο 33χρονος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία,  μέχρι τις 2 Αυγούστου,  εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν». Κατά τη σύλληψη, προσθέτει,  στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών. Ήδη το καλάσνικοφ-τέτοιο όπλο χρησιμοποιήθηκε στη Μητροπόλεως- εστάλη στα εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και που.

Είναι ο 33χρονος, λένε αστυνομικές πηγές, που μόνος του είχε αποκαλύψει σε ένοπλη ληστεία τράπεζας «είμαι καταζητούμενος», ενώ σ αυτή στη Μητροπόλεως, καταφέρθηκε φεύγοντας κατά του «συστήματος».

Ο συλληφθείς ως ύποπτος ληστειών από την ημέρα της απόδρασής του μετα από άδεια που έλαβε από τις φυλακές Λάρισας, έχει απασχολήσει για ένοπλες ληστείες, συμπλοκές με αστυνομικούς και κατοχή ενός μικρού οπλοστασίου στο Κολωνάκι.

Τον Απρίλιο του 2015

Οι βαριές κατηγορίες γι’ αυτόν είχαν προκύψει τον Απρίλιο του 2015, όταν με συνεργό του, είχαν προχωρήσει απόγευμα Σαββάτου, σε ένοπλη ληστεία Σούπερ Μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διαφυγή τους εμφανίστηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε. Διέφυγαν προς στιγμήν και συνελήφθησαν έναν μήνα μετά. Καταδικάστηκε και για άλλα αδικήματα σε 46 χρόνια φυλάκισης και τον τελευταίο καιρό εξέτιε την ποινή στις φυλακές Λάρτισας. Στις αρχές Αυγούστου, όταν κηρύχθηκε δραπέτης, δεν επέστρεψε από την τέταρτη κατά σειρά άδεια που είχε λάβει. Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την αντιτρομοκρατική.

Το 2014, είχε γίνει έφοδος σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι όπου είχαν βρεθεί καλάσνικοφ και χειροβομβίδα. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι τα όπλα ανήκαν στον ίδιο και τα κρατούσε στο σπίτι άλλο άτομο, που δεν είχα άμεση σχέση μαζί τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις