Βασίλης Λεβέντης κορονοϊός: Κρίσιμες ώρες, διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης κορονοϊός: Κρίσιμες ώρες, διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βασίλης Λεβέντης κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

26.09.2021 | 09:49

Βασίλης Λεβέντης: Δύσκολες ώρες για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτή, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το Mega, ο Βασίλης Λεβέντης διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες περίπου, στις 17 Σεπτεμβρίου. Πήγε στο νοσοκομείο και έλαβε οδηγίες για νοσηλεία στο σπίτι. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χθες, και πήγε στον «Ευαγγελισμό».

Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του η κατάστασή του χειροτέρευσε και οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν τη διασωλήνωσή του σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και το επόμενο 48ωρο θεωρείται κρίσιμο για την υγεία του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει υποκείμενο νόσημα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ πηγές του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρουν ότι ποτέ δεν είχε κρύψει ότι είναι κατά των εμβολιασμών.

Βασίλης Λεβέντης: Η ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων γνωστοποιεί ότι ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης «μεταφέρθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ευαγγελισμός”, όπου και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω επιπλοκών νόσησης από τον κορονοϊό SARs-COV2. Ας στείλουμε όλοι, θετική ενέργεια στο Βασίλη Λεβέντη και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση».

Βασίλης Λεβέντης: Η πολιτική πορεία

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη, ενώ ασχολήθηκε με την πολιτική από το 1984. Εκλέχτηκε βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ στις τελευταίες εκλογές η Ένωση Κεντρώων δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Αφού ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση στον Πειραιά, εισήλθε το 1969 τέταρτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις αντιδικτατορικού περιεχομένου , καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.

Το 1974 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και έπειτα υποψήφιος βουλευτής. Μετά το 1981 εκδήλωσε έντονες διαφωνίες προς τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παναδρέου για την σταδιακή απομάκρυνση από τις ιδρυτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ. Το 1982, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι», συμμετείχε στις Ευρωεκλογές.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1985. Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β’ Αθήνας. Το 1992, μαζί με άλλους ανθρώπους από το χώρο του κέντρου και της αριστεράς, ίδρυσε την «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ», ένα κόμμα που σκοπό είχε να στεγάσει την παραδοσιακή σοσιαλιστική λαϊκή βάση. Η Ένωση Κεντρώων έκτοτε έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με πληρότητα συνδυασμών.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη έλαβε 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης (μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%. Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στην ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Ένωση Κεντρώων έλαβε ποσοστό 1,24% και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο, με τον Βασίλη Λεβέντη να μην επανεκλέγεται.

Exit mobile version