Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά»: Σε ποια πλατεία της Αττικής… έκανε κύκλους ο Βέγγος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έξω φτώχεια και καλή καρδιά»: Σε ποια πλατεία της Αττικής… έκανε κύκλους ο Βέγγος

«Έξω φτώχεια και καλή καρδιά»: Ποια πλατεία της Αττικής είναι αυτή;

Το όνομα του Θανάση Βέγγου ταυτίστηκε με ατελείωτο γέλιο από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Αγαπημένες ελληνικές ταινίες και ατάκες που έχουν μείνει αξέχαστες και τις λέμε ακόμη και σήμερα. Μια από αυτές τις ταινίες που είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπημένη είναι η «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά». Χαρακτηριστική ταινία του Θανάση Βέγγου που με το ταλέντο του και τις ατάκες του παραμένει πάντα διαχρονικός και αγαπημένος. Σε πολλές από τις ταινίες του αναρωτιόμαστε ποια μέρη της Αθήνας και της Αττικής είναι αυτά που πρωταγωνιστούν. Όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Βέγγος στο «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά» σε κάποια στιγμή τρέχει γύρω από μια πλατεία για να κάνει οτοστόπ. Ποια πλατεία της Αττικής είναι αυτή;

Ο Κούτρας!

Ο Θανάσης Βέγγος υποδύεται σε αυτή την ταινία τον Θανάση Κούτρα ο οποίος αφήνει πίσω του την πατρίδα του, το Μεσολόγγι και κατεβαίνει στην Αθήνα με σκοπό να βρει τον παρουσιαστή του δημοφιλούς ραδιοφωνικού διαγωνισμού Νέα Ταλέντα, Γιώργο Οικονομίδη. Θέλει να κάνει και ο ίδιος καριέρα. Μόνο που ο παρουσιαστής δεν βλέπει κάποιο ταλέντο στο πρόσωπό του και προσπαθεί να τον αποφύγει.

Ο έρωτας με την Ελένη

Για να το πετύχει και να σταματήσει να τον ενοχλεί, του προτείνει να ανοίξει ένα γραφείο αναζήτησης νέων ταλέντων. Από εκεί και πέρα ξεκινούν διάφορες περιπέτειες με έναν πελάτη του Θανάση Κούτρα. Η ταινία Η βίλα με τα τζάνερα είναι μια από αυτές. Μέσα σε όλα ο Θανάσης ερωτεύεται την Ελένη, τη γραμματέα του και πέφτει μετά από τα σύννεφα, όταν μαθαίνει ότι ο πατέρας της είναι πολύ πλούσιος και ότι αυτή αγαπάει άλλον. Τα ευτράπελα δεν έχουν τέλος.

Σε ποια πλατεία της Αττικής, λοιπόν, ο Θανάσης Βέγγος κάνει κύκλους για να πετύχει οτοστόπ και βλέπουμε την πινακίδα που δείχνει προς Αθήνα σαν να πρόκειται για κάποιον μακρινό προορισμό; Ο λόγος για την πλατεία στην Κηφισιά. Η οποία βέβαια δεν μπορεί να σου έρθει εύκολα στο μυαλό μιας και στην ταινία τα αυτοκίνητα είναι λίγα όπως επίσης και η κίνηση στον δρόμο. Κάθε φορά που θα περνάς όμως από εκεί πλέον θα ξέρεις την ιστορία της.

Κάνε μια βόλτα νοητά μέσω του Google Maps πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις