Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η Νεράιδα και το Παλικάρι: Πώς είναι σήμερα το σημείο που τσακώνονταν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Νεράιδα και το Παλικάρι: Πώς είναι σήμερα το σημείο που τσακώνονταν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες

Η Νεράιδα και το Παλικάρι: Η ταινία έκοψε 626.540 εισιτήρια όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους

Το καλοκαίρι του 1969 η Φίνος Φιλμ γυρίζει στην Κρήτη τη μουσική κωμωδία Η Νεράιδα και το Παλικάρι, μια ιστορία βασισμένη στο μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, γραμμένο από τον Λάκη Μιχαηλίδη, ειδικά για το ζευγάρι Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρη Παπαμιχαήλ.  Η ταινία έκοψε 626.540 εισιτήρια όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους ενώ κάτι που δεν είναι γνωστό είναι πως στη σκηνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μπαλκόνι με το πέπλο, η σταρ του κινηματογράφου είναι έγκυος στον γιό της Γιάννη.

Η Νεράιδα και το Παλικάρι: Η υπόθεση

Στην Κρήτη, υπάρχει μια μεγάλη βεντέτα που κρατάει αιώνες, ανάμεσα στους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες. Η κάθε μια από τις δύο οικογένειες κρατάνε μακριά τα παιδιά τους για να μη τύχει και αγαπηθούν, οι Βροντάκηδες το γιο τους το Μανούσο, τον έστειλαν από μικρό παιδί στην Αθήνα. Όταν όμως ο Μανούσος κατεβαίνει από την Αθήνα, μετά από κάλεσμα των γονιών του για να τον προξενέψουν με την κόρη του Κωνσταντογιωργάκη το Λενιώ, που είναι βαρέων βαρών και αντικρίζει για πρώτη φορά το Κατερινιώ των Φουρτουνάκηδων στο γλέντι του αρραβώνα της με τον Καπετάν Σκανταλάκη, τότε ανθίζει ένας μεγάλος έρωτας που όταν αποκαλύπτεται ανάβουν τα αίματα και η βεντέτα, αλλά όλα θα καταλήξουν σε ένα ευτυχισμένο γάμο.

Τα γυρίσματα έγιναν στα Χανιά και συγκεκριμένα στο παλιό Ενετικό λιμάνι της πόλης, στο παραθαλάσσιο χωριό Κολυμπάρι, ενώ η ‘πλατεία’ του χωριού που αναφέρεται και που έγιναν αρκετά γυρίσματα είναι το κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου Λασιθίου στη λιμνοθάλασσα Βουλισμένη στην άλλη μεριά της Κρήτης, καθώς και στην Παναγία την Κερά στην Κριτσά και το σπίτι του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου στον όρμο του Αγίου Νικολάου.

Η Νεράιδα και το Παλικάρι: Πώς είναι σήμερα το σημείο που τσακώνονταν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες

Μια σκηνή πολύ χαρακτηριστική είναι αυτή που τσακώνονται οι δύο οικογένειες, δηλαδή οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες. Πού είναι γυρισμένη και πώς είναι σήμερα; Πρόκειται για τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και ένα μια συγκεκριμένη γωνία με φόντο τη λίμνη Βουλισμένη. Μπορούμε να ταξιδέψουμε ως εκεί με τη βοήθεια των Google Maps. Καμία σχέση με το παρελθόν, βέβαια, τα όσα θα αντικρίσουμε σήμερα. Η περιοχή είναι γεμάτη με μαγαζιά και εστιατόρια αποτελώντας ένα ιδιαίτερα τουριστικό σημείο. Αν βρεθείς, ωστόσο, εκεί θα σου έρθουν, τώρα που ξέρεις, σίγουρα μνήμες από την ταινία.

Μια ταινία, ιστορία

Ο Ντίνος Δημόπουλος, παλιός συνεργάτης της Αλίκης, μεταφέρει το στόρι του Μιχαηλίδη χαρίζοντας στιγμές ανθολογίας στον ελληνικό κινηματογράφο. Πέρα από τη σκηνή του μπαλκονιού ξεχωρίζουν όλες οι σκηνές του Νίκου Τσούκα, ο οποίος ως αστυνομικός προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει τη βεντέτα ανάμεσα στις δύο οικογένειες της Κρήτης, τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες. Κλασική και η στιγμή της μεταμόρφωσης της Αλίκης από Νεράιδα σε Κρητικάτσι βρακοφόρο και Λεβέντικο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις