Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελπιδοφόρος – Μητσοτάκης Νέα Υόρκη: Ακυρώνεται η ξενάγηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελπιδοφόρος – Μητσοτάκης Νέα Υόρκη: Ακυρώνεται η ξενάγηση

Ελπιδοφόρος - Μητσοτάκης Νέα Υόρκη: Ως επίσημη αιτιολογία προβάλλεται η προσθήκη ραντεβού στην ατζέντα του πρωθυπουργού

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Σημείο Μηδέν και στον Άγιο Νικόλαο στον Μανχάταν, την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παραστεί στην προγραμματισμένη ξενάγηση από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο Ground Zero, το σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους, το 2001, οι οποίοι είχαν τότε καταστραφεί μαζί με την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει αργότερα τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο σε εκδήλωση που είναι να πραγματοποιηθεί απόψε από την ομογένεια, όπου αναμένεται να παρευρεθούν 200 Ελληνοαμερικανοί.

Δυσαρέσκεια της Αθήνας με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας»

Η Αθήνα εξέφρασε, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, την ενόχλησή της σχετικά με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Ερντογάν αλλά και τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της».

«Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ακόμα συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι, στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις